Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29
Wat is een Bindweesfel massage?

Deze massagevorm is begin 1950 ontwikkeld door de Duitse Heilgymnaste Elisabeth Dicke. Destijds leed ze aan de ziekte van Bürger - een ernstige doorbloedingsstoornis in de benen. De hevige pijnen waren zo extreem dat er zelfs werd overwogen om een been af te zetten, de kans op genezing was namelijk erg klein. Elisabeth Dicke ontwikkelde een speciale rug massage, later bekend als de bindweefsel massage. De reactie na deze massage was niet alleen pijnvermindering in haar rug maar ook een verbetering van de circulatie in haar benen. Op haar aanwijzingen werd deze massage behandeling overgenomen door een collega therapeut wat resulteerde in de genezing van haar been.

Binnen de schoonheidsverzorging wordt de bindweefsel massage al langere tijd toegepast. H. Hakze ontwikkelde speciaal voor de schoonheidsverzorgers een eigen methode en werktechniek. 

Volg de cursus Bindweefsel massage bij Zonnevlecht Opleidingen, klik HIER om direct naar de cursuspagina te gaan.

Hoe werkt een Bindweefsel massage?

Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

Reacties op een Bindweefsel massage

De reacties zijn verschillend van rode huid tot vermoeidheid. Vaak wordt de massage als onprettig ervaren. Maar het resultaat van de behandeling maakt dit zeer zeker weer goed. 

De bindweefsel massage is een waardevolle aanvulling voor de ervaren masseur, massage therapeut en schoonheidsspecialiste.

De bindweefsel massage technieken zijn te leren tijdens een 8 daagse cursus bij Zonnevlecht Opleidingen.

Ik kijk uit naar je bezoek.

cursus Bindweefsel massage bij Zonnevlecht Opleidingen