Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Elastisch Tapen

Steeds meer sporters, maar ook niet sporters, zie je tegenwoordig rondlopen met verschillende kleuren tape - Elastische Tape.
De tape wordt door de masseur / massage therapeut die hiervoor is opgeleid op een speciale wijze aangebracht.

Meer informatie over onze 3 daagse cursus Elastisch Tapen, klik op onderstaande link:

Cursus Elastisch Tapen

Oorsprong Elastisch Tapen

De oorsprong van deze tape ligt in de basis van het Medial Taping Concept en werd in de jaren zeventig in Japan en Korea gelegd.
De grondleggers waren goed bewust dat bewegingen en spieractiviteiten onmisbare factoren zijn bij de genezing en het voorkomen van problemen in het lichaam.
Zij ontwikkelde speciale Elastische Tape die rekening houdt met de werking van ons lichaam, zoals de bewegingen van de spieren. Spieren hebben niet alleen een grote invloed op ons lichaam maar ook op ons hele welzijn, zoals de bloedsomloop, het lymfestelsel en zelfs de lichaamstemperatuur.

Met andere woorden, als de spieren niet goed werken kan dit leiden tot lichamelijke klachten. Door de spieren te ondersteunen met de Elastische Tape stimuleer je het herstellend vermogen van het lichaam.

Waar is de Elastische Tape van gemaakt?

De Elastische Tape is gemaakt van elastisch katoen met een acryl lijmlaag welke in een golfpatroon is aangebracht op de tape. De tape is rekbaar tot 130 - 140%, dit is vergelijkbaar met de menselijke huid. Door deze specifieke eigenschappen ontstaat, na het juist aanbrengen van de tape, een liftend effect op de opperhuid waardoor bloed- en lymfecirculatie geactiveerd worden, pijn wordt verminderd en de functie van spieren en gewrichten worden verbeterd. Dit is het grootste verschil met de normale (niet rekbare) sporttape. 

Wanneer kan Elastische Tape toegepast worden?

Er zijn veel klachten waar Elastische Tape goed voor ingezet kan worden. Voornamelijk wordt deze tape gebruikt voor het ondersteunen van blessures maar ook voor klachtvermindering (zoals bv hooikoorts klachten) kan deze tape goed worden ingezet.

Voorbeelden van blessures waarvoor de Elastische Tapen goed ingezet kan worden zijn:

  • Zweepslag
  • Shin Splint
  • Hielspoor
  • Schouderklachten
  • Overbelastingsk lachten van rug en nek
  • Bloeduitstortingen
  • Oedeem

De cursus Elastisch Tapen is een waardevolle aanvulling voor uw praktijk. Volg de 3 daagse cursus bij Zonnevlecht Opleidingen.

cursus Elastisch Tapen bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen