Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29
Wat is een Klassieke Massage?

Een Klassieke Massage of Ontspanningsmassage is een van de oudste massagevormen die wij kennen.


Massage is afgeleid van het Arabische woord "mass" wat "aanraken" betekent. Tijdens de Klassieke Massage wordt er gebruikt gemaakt van verschillende massagetechnieken.


Door gebruik te maken van de verschillende massage technieken tijdens de Klassieke Massage ontstaat er een reactie die tot herstel, evenwicht en vernieuwde energie kan leiden.

Door op onderstaande link te klikken komt u direct op de cursus pagina Klassieke Massage van Zonnevlecht Opleidingen:

Opleiding tot masseur

De 5 basisgrepen van de Klassieke Massage

Tijdens de cursus Klassieke Massage leert u de 5 basisgrepen welke ingezet kunnen worden voor een activerende massage als ook voor een sederende (ontspannende) massage.

Intermitterend drukken is een langzame, volle druk op het lichaam van je cliënt die aan het begin van de massage zonder massage olie wordt uitgeoefend. 
Deze massagetechniek wordt gebruikt om contact te maken en jouw cliënt te laten wennen aan jouw handen.

Effleurage zijn strijkende bewegingen over de huid met matige druk om de olie te vespreiden over het lichaam en het lichaam te laten ontspannen.
De effleurages zijn belangrijke massagegrepen tijdens de Klassieke Massage. Deze techniek kan zowel langzaam (ontspannend) als wat sneller (activerend) worden uitgevoerd, nagelang het doel van de massage.

Petrissage is het kneden van de spieren, te vergelijken met het kneden van brooddeeg. 
Een petrissage maakt de spier soepelere en helpt om de afvalstoffen uit de spier(en) en het weefsel te verwijderen.

Een Frictie is een heel nauwkeurige beweging die is bedoeld om spanning in een specifiek deel van een spier los te maken. Er kan lichte of zware druk worden uitgeoefend, dat ligt aan de masseur en aan wat jij prettig vind. Frictie is een effectieve manier om spanning los te maken, maar mag allen worden toegepast op gebieden waar een diepe ontlading zinvol is. Frictie kan worden afgewisseld met een zachte vibratie. Fricties kunnen soms wat pijnlijk zijn.

Tapotementen zijn ontspannen ritmische "slagen" met de hand, vingertoppen, handmuis, gesloten vuisten of zijkant van de hand. 
Tapotementen worden gebruikt op gebieden met veel spierweefsel voor het stimuleren van het te behandelen gebied. Daarnaast activeren Tapotementen de huid en de bloedsomloop.
Deze techniek wordt alleen gebruikt bij een activerende massage. Bij een sederende massage worden schuddingen gebruikt.

Effect Klassieke Massage (ontspanningsmassage of activerende massage)

Door de Klassieke Massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, ontspant het lichaam en wordt je bewegingsvrijheid vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De massage kan je lichaam in diepe ontspanning brengen tot een diepe meditatieve staat. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuun-systeem en het stimuleert het loslaten van toxine, in je lichaam. Toxine zijn gifstoffen, die afkomstig zijn van bacteriën. Door de behandeling worden bepaalde stoffen in de huid aangemaakt die pijn verminderen en je een goed gevoel geven. 

Bij de Klassieke Massage wordt gebruik gemaakt van langzame, glijdende bewegingen. De masseur kneedt en wrijft met de bloedstroom mee richting het hart, om de bloedcirculatie te stimuleren. Naast de behandeling van de oppervlakkige huid, worden ook de gewrichten "gemasseerd", waardoor de bloedsomloop kan worden gestimuleerd, ontspanning teweeg gebracht wordt en de bewegingsvrijheid vergroot. Tegenwoordig wordt Klassieke Massage vaak gecombineerd met technieken die de persoonlijke groei en ontwikkeling bevorderen, emotionele spanningen vrij maken en het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. De massage wordt uitgevoerd met massage-olie en op de blote huid. 

Met een cursus of opleiding van Zonnevlecht Opleidingen heeft u iets moois in handen.

cursus klassieke massage bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen