Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

7 daagse cursus docent Mediteren (geaccrediteerd)

Mediteren is een reis naar binnen.

Het doel van mediteren is om de geest te kalmeren. Wanneer de geest kalm is ontstaat de mogelijkheid om gedachten te observeren, en te onderzoeken. Door bewust te worden van onze gewoontepatronen kunnen we gelukkiger in het leven staan. En zeg nu zelf, wie wil dat nu niet?

Er zijn verschillende vormen van meditatie zoals:

Concentratie
Vipassana
Geleide meditatie
Dynamische meditatie
Trataka meditatie
Visualisaties

Voordelen van mediteren

Je leert je lichaam ontspannen.
Je leert je geest ontspannen.
Je wordt je bewuster van je lichaam.
Het vermindert stress.
Het vermindert angst.
Je gaat beter slapen.
Het helpt je focussen.
Je wordt vitaler.
Het geeft je nieuwe inzichten.
Het helpt bij depressiviteit en burn-out.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele voordelen van mediteren.

Cursus inhoud

In deze cursus staat het docentschap centraal.

We behandelen o.a.:

De anatomie
De fysiologie
De filosofie|
Psychologie en didactiek vanuit het oogpunt van docentschap

Daarnaast staan we stil bij de vraag: “wat voor meditatiedocent wil je zijn en wat wil je je cursisten aanbieden?” 

Eén van de belangrijkste pijlers in de cursus is de, door mij ontwikkelde basisprocedure, in het ontwerpen van je meditatieles.

Welke instructies bied je in welke volgorde aan zodat je je cursisten maximaal ondersteund in het opdoen van positieve ervaringen in de meditatie, zodat ze graag weer terugkomen en hun weg op het pad van meditatie met plezier kunnen doorlopen.

Inhoud:

Doel van mediteren
Wat is mediteren
Kennis van de belangrijkste begrippen in meditatie
Inzicht in de invloed van anatomie en fysiologie op meditatie
Inzicht in oude geschriften, en hoe we daar nu nog ons voordeel uit halen
Wat heeft ontwikkelingspsychologie te maken met meditatie?
Het inspreken van een goede instructie
Werken aan je eigen aanbod in de markt (hoe zet ik mezelf neer als docent mediteren?)

Na deze complete en intensieve cursus heb je alle tools in handen om cliënten en cursisten te begeleiden tijden jouw meditatie lessen.

Mooie reviews die wij mochten ontvangen van cursisten:

Janine heeft veel kennis, kunde en wijsheid die ze met veel liefde en passie over kan brengen. Daarnaast ziet ze echt de kwaliteit in jou. Ze nodigt je uit om jezelf en je meditatiepraktijk onder de loep te nemen en hierin te groeien. Dankjewel Janine voor het delen, inspireren en uitnodigen. Lieve groeten Linda.

Fijne en zeer leerzame cursus, met verrassende onderdelen, waardoor het elke keer weer een feestje was om naar de lesdag te komen. Het werkboek was echt een perfect naslagwerk en fijn om het geleerde terug te lezen. De teasers vond ik erg fijn, omdat dit echt een samenvatting van het geleerde was en ook hielp om gedurende de weken tussen de lesdagen bezig te blijven met de stof. De lesdagen vlogen voorbij en soms had ik iets meer stil willen blijven staan bij onderdelen. De lesdagen hadden voor mij tot 16:00 uur mogen duren. Het examen was leuk om te doen en het persoonlijk contact met de mede cursisten mooi en bijzonder. Dank voor deze bijzondere ervaring. 

Janine heeft zoveel kennis. De kennis wordt duidelijk doorgegeven. Fijne sfeer tijdens de lessen, humor. Ik heb persoonlijk meer geleerd dan verwacht. Goede zorg, na de lessen, de nieuwsbrief/ teaser. Persoonlijke aandacht. Genoeg ruimte om voor een ieder zijn verhaal te vertellen/vragen te stellen. 

Wat heb ik veel geleerd bij Janine!. Met veel humor en zoveel kennis heeft ze ons groepje geleid tot meditatie docenten. Ik ga de lessen missen. Dankjewel Janine. Groetjes Christine.

Niks is een heilig moeten. Respect voor ieders keuze. Goede uitleg en Teasers via de mail. Janine is een prettige docent. Aanrader! 

Lieve Janine, Vanaf dag 1 wist ik dat ik blij mag zijn dat ik cursus van jou kreeg. Je bent een bijzonder, prettig, lief, nuchter mens met een fijne manier van lesgeven, met respect voor ieders keuze! Dankjewel voor de inzichten en 'lessen'. Knuffel en X! Heleen.

Het complete pakket maakt dat ik mij veel meer bewust ben geworden van de kracht van meditatie. De rust en diepgang in de opbouw van de lessen was voor mij heel goed. De Teasers geven net dat beetje extra dat ik nodig had. 

Lieve Janine, Wat een kracht en energie leg jij in de lessen. We zijn als groep en als individu stuk voor stuk gegroeid. Dankjewel dat je dit stukje van mijn levensweg met mij bent samengelopen. Namasté. Daphne 

Veel achtergrond info, ook na de lessen. Heel veel aandacht voor ieder individueel. Speelsheid, lossigheid. Leuke, mooie cursus met een top docent! 

Lieve Janine, ik heb ontzettend genoten van jouw manier van lesgeven. Je weet veel, bent duidelijk en hebt aandacht voor iedereen. Hartelijk bedankt! Liefs Romina 

docent mediteren zonnevlecht opleidingen

Voor wie is de cursus docent mediteren

Masseur
(Massage)therapeut
Hypnotherapeut
Therapeut
Coach
NLP coach
Gewichtsconsulent
Psycholoog
Yogadocenten 

Huiswerk en tijdsinvestering

Cursisten van de cursus docent Mediteren ontvangen een digitiaal werkboek om thuis de geleerde oefeningen in de praktijk te brengen. 
Daarnaast wordt er door de docent extra informatie, oefeningen en huiswerkoefeningen per e-mail verzonden.

Mocht Zonnevlecht Opleidingen vanwege de corona lockdown gesloten zijn dan wordt deze cursus als online cursus aangeboden.

Lestijden

Van 10.00 tot 14.00 uur
Minimum aantal deelnemers 10, maximum 12.

Certificaat cursus docent Mediteren

Bij een aanwezigheid van minimaal 85% en een voldoende voor de huiswerkopdrachten en het (compleet) inleveren van de eindopdracht ontvangt u het certificaat docent Mediteren van Zonnevlecht Opleidingen.

Accreditatie

De cursus docent Mediteren is geaccrediteerd door de volgende beroepsvereniging:Vereniging Yogadocenten Nederland (25 punten)

Gastdocent:

Deze cursus wordt verzorgd door onze gastdocent Janine Himpers.
Eigenaar Yogaschool Stralen.

Janine Himpers Zonnevlecht Opleidingen

Wij begroeten u graag bij onze cursus docent Mediteren.

Kosten 7 daagse cursus Cursus docent Mediteren

Inclusief uitgebreid lesmateriaal. Om in aanmerking te komen voor het certificaat docent Mediteren geldt een aanwezigheidsverplichting 85% + het inleveren van de huiswerkopdrachten + eindopdracht.

Reserveringskosten:

€ 95,00

Cursuskosten:

€ 500,00

Termijnbetaling

De mogelijkheid bestaat om het cursusgeld in 2 termijnen van € 250,00 te voldoen. Heeft u interesse in de termijnbetaling dan kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata