Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

8 daagse cursus Familieopstellingen(geaccrediteerd)

De therapievorm Familieopstellingen is ontwikkeld door psychotherapeut Bert Hellinger. De basis van veel problemen, klachten, angsten en gedrag ligt vaak in onze vroege jeugd of zelfs ver daarvoor – wat krijgen we mee van onze ouders of opa’s en oma’s?

Familieopstellingen geven je cliënt een goed inzicht in de problematiek die ze bij zich dragen, en kunnen een grote bijdrage leveren aan het oplossen ervan.

Het familiesysteem zegt: "als ieder lid van de familie de plek heeft die hij hoort te hebben, en de energie vrij kan stromen binnen het systeem, dan is er rust, orde en een gevoel van thuiskomen bij alle leden van de familie". Het gaat daarbij om de laag van de ziel, niet om hoe het letterlijk is (geweest).

Thema’s die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

Wat is iemands plek in het familiesysteem?
Wat draagt iemand mee vanuit zijn familiesysteem, wat is de invloed op het functioneren en de gezondheid?
Is er een trauma vanuit het familiesysteem, waardoor iemand bijvoorbeeld angsten ervaart of depressief is?

Herken je dat?
Een cliënt komt al langere tijd in jouw praktijk en je hebt het gevoel steeds in dezelfde cirkel te blijven lopen.
Er is geen vooruitgang in zijn proces. Je loopt iedere keer tegen dezelfde blokkades aan.
Op dat moment kan het zinvol zijn om samen met jouw client met het familiesysteem te gaan werken, om zo meer duidelijkheid te krijgen over de blokkades.

Cursus inhoud

Achtergrond Familieopstellingen.
De methode Familieopstellingen.
Familieopstellingen voor jezelf.
Integreren van deze methode in jouw praktijk.

Tijdens de eerste 4 lesdagen wordt er vooral aandacht gegeven aan de methode Familieopstellingen voor jezelf. Om deze methode goed in te kunnen zetten in je praktijk is het belangrijk om de methode ook zelf te ervaren. Wat doet het met jou?

De overige lesdagen zijn vooral gericht op het begeleiden van cliënten in jouw praktijk. Welke klachten kunnen behandeld worden, voor welke cliënt(en) is deze methode geschikt.

De laatste lesdag kan gezien worden als een terugkomdag en herhalingsdag.
Waar ben je tegenaan gelopen de afgelopen tijd. Heb je nog vragen over de methode en de combinatie met lichaamsgericht werken. We gaan casussen bespreken en de mogelijkheid bestaat om (persoonlijke) casus te behandelen.

cursus Familieopstellingen en Massage Zonnevlecht OpleidingenCursus Familieopstellingen Zonnevlecht Opleidingen

Voor wie is deze cursus?

(Ervaren) masseur
Massage therapeut
Hypnotherapeut
Coach
NLP coach 

Certificaat cursus Familieopstellingen/Systemisch werken

Bij een aanwezigheid van minimaal 85% en een voldoende voor de huiswerkopdrachten en de eindopdracht ontvangt u het certificaat Familieopstellingen.

Familieopstellingen/Systemisch werken

Lesdagen 8
Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur

Inschrijfkosten € 25,00 (vrij van btw).
Cursuskosten € 670,00 (vrij van btw).

Erkenning

De cursus Familieopstellingen is geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:

VBAG
LVNG
NVST
VVET
VIV
BATC

De cursus Familieopstellingen en massage is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K5368
EC 3
Studiebelasting 68 uur

Familieopstellingen erkend KTNO Zonnevlecht Opleidingen

Docent

Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben met mensen met een verstandelijke beperking was het voor Corrie van der Bruggen tijd om op een andere manier met mensen te gaan werken. Na een aantal cursussen op het gebied van Intuïtieve Ontwikkeling kwam zij in aanraking met massage en eind 2003 heeft zij de vierjarige HBO opleiding voor Massage therapeut afgerond.

In januari 2004 is zij gestart met Fontaine, praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Coaching, eerst gevestigd te Rosmalen en sinds 2013 te Nijmegen.

Het is voor Corrie geen werk maar een passie en levenswijze en ze is ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat ze iedere dag opnieuw krijgt van haar cliënten. De combinatie van de behandelingen in haar praktijk en als docent haar kennis en ervaring delen met en doorgeven aan de studenten en cursisten, vindt Corrie het mooiste wat er is. Ze ervaart het elke keer weer een cadeau om een stukje mee te mogen lopen met de cursisten en studenten van Zonnevlecht Opleidingen.

Corrie van der Bruggen Zonnevlecht Opleidingen

 

Lees meer over Familieopstellingen HIER.

Kosten 8 daagse cursus Familieopstellingen

Inclusief uitgebreid lesmateriaal. Om in aanmerking te komen voor het certificaat Familieopstellingen in de praktijk geldt een aanwezigheidsverplichting 85% + het inleveren van de huiswerkopdrachten + eindopdracht.

Reserveringskosten:

€ 25,00

Cursuskosten:

€ 670,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)

Termijnbetaling

De mogelijkheid bestaat om het cursusgeld in 2 termijnen van € 335,00 te betalen. Heeft u interesse in de termijnbetaling dan kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata