Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

8 daagse cursus Familieopstellingen (geaccrediteerd)

Wil als coach of therapeut effectiever kunnen werken tijdens je sessies met cliënten? Het werken met opstellingen, familieopstellingen en systemisch werken geeft je cliënt ruimte in inzicht.

Onze geaccrediteerde cursus Familieopstellingen is een complete cursus die je de kennis en tools geven om het systemisch werken in te zetten in je praktijk.

De therapievorm Familieopstellingen is ontwikkeld door psychotherapeut Bert Hellinger. De basis van veel problemen, klachten, angsten en gedrag ligt vaak in onze vroege jeugd of zelfs ver daarvoor – wat krijgen we mee van onze ouders of opa’s en oma’s?

Familieopstellingen geven je cliënt een goed inzicht in de problematiek die ze bij zich dragen, en leveren een grote bijdrage aan het oplossen ervan.

Het familiesysteem zegt: "als ieder lid van de familie de plek heeft die hij hoort te hebben, en de energie vrij kan stromen binnen het systeem, dan is er rust, orde en een gevoel van thuiskomen bij alle leden van de familie". Het gaat daarbij om de laag van de ziel, niet om hoe het letterlijk is (geweest).

Thema’s die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

Wat is iemands plek in het familiesysteem?
Wat draagt iemand mee vanuit zijn familiesysteem?
Wat is de invloed op het functioneren en de gezondheid?
Is er een trauma vanuit het familiesysteem waardoor iemand bijvoorbeeld angsten ervaart of depressief is?
Welke gedragingen, patronen of overlevingsmechanismen zijn er vanuit het systeem?

Herken je dit in je praktijk?
Je hebt het gevoel vast te lopen in het gesprek of begeleiding met je cliënt. Er is geen vooruitgang in het proces. Je loopt tegen blokkades of weerstand aan. Op dat moment kan het zinvol zijn om samen met jouw cliënt met het familiesysteem te gaan werken, om zo meer duidelijkheid te krijgen in wat er speelt, wat is het wat de cliënt belemmert of tegenhoudt.

systemisch werken familieopstellingen zonnevlecht Opleidingen

Cursus inhoud

Blok 1 - 4 dagen.
In dit blok wordt er aandacht gegeven aan de methode Familieopstellingen voor jezelf. Om deze methode goed in te kunnen zetten in je praktijk is het belangrijk om de methode ook zelf te ervaren. Wat doet het met jou? Hoe voelt het voor je? Welke inzichten mag je zelf krijgen.

Achtergrond Familieopstellingen
De methode Familieopstellingen
Familieopstellingen voor jezelf
Opstellen moederlijn/vaderlijn en kinderlijn
Werken met representanten
Werken met vloerankers
Werken met de vrouwenlijn/mannenlijn
Oefenen met grenzen aangeven en eigen ruimte innemen

Blok 2 - 3 dagen.
Het begeleiden van cliënten in jouw praktijk. Welke klachten kunnen behandeld worden, voor welke cliënt(en) is deze methode geschikt. Hoe begeleid je cliënten in je praktijk.

Blok 3 - 1 dag.
Terugkomdag. Waar ben je tegenaan gelopen de afgelopen tijd. Heb je nog vragen over de methode. We zullen casussen bespreken en de mogelijkheid bestaat om (persoonlijke) casus uit te werken.

Reacties van tevreden cursisten:

Familieopstellingen werken in alle lagen van je omgeving door, en uiteindelijk heb ik meer rust gevonden binnen in mijn familie en binnen mezelf. Corrie weet je perfect te begeleiden en laat je je eigen verhaal ontdekken. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit voor mezelf, mijn omgeving en voor mijn cliënt in mag zetten, mijn eigen plek innemen is nog nooit zo mooi geweest.

- Els (Massagetherapeut)

Wat heeft de cursus Familieopstellingen met mij gedaan? Een HOOP. Ik noem het een verrijking, belevenis, een hartenopener. Het confronteert je met een heleboel, o.a. jezelf en heel je familie lijn, het laat je zien, wat je diep van binnen misschien al wel weet. Een cadeautje voor jezelf, en wat je weer door mag en kunt geven.

- Mireille (Massagetherapeut)

Ik vond de cursus van hoog niveau. Zeker een aanrader al je je kennis en vaardigheden wil uitbreiden. Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren. Niet alleen als extra gereedschap in je eigen werk maar ook op persoonlijk vlak heeft het me veel gebracht. Laat je verrassen!

- Ingrid

cursus Familieopstellingen en Massage Zonnevlecht OpleidingenFamilieopstellingen systemisch werken

Voor wie is deze cursus?

Therapeuten
Massage therapeuten
Hypnotherapeuten
Coaches
Trainers
NLP coaches
Psychologen, huisartsen, verpleegkundigen
Maatschappelijk werkers
Trauma coaches
Mediators
Docenten en leraren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs

In de 8-daagse cursus Familieopstellingen is jouw persoonlijke proces en ervaring een belangrijk onderdeel van de cursus. Om systemisch kunnen waarnemen en werken, is het belangrijk dat je je eigen plek binnen je systeem van herkomst kent én neemt. Alleen door eigen ervaringen zal je het systemisch werken in de vingers krijgen.

Het begeleiden van opstellingen vraagt een zekere innerlijke houding. Hier wordt in de cursus aandacht aan besteed. We vinden het belangrijk dat je je eigen stijl gaan ontdekken en ontwikkelen. Met een eigen stijl zal je krachtiger kunnen werken als opsteller. Iedere opsteller heeft de vrijheid om op zijn of haar eigen manier een opstelling te begeleiden.

Certificaat cursus Familieopstellingen

Bij een aanwezigheid van minimaal 95% en een voldoende voor de huiswerkopdrachten en de eindopdracht ontvangt u het certificaat Familieopstellingen.

Familieopstellingen/Systemisch werken

Lesdagen 8
Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur (uitloop tot 16.30 uur)

Inschrijfkosten € 50,00 (vrij van btw)
Cursuskosten € 795,00 (vrij van btw)

Erkenning

De cursus Familieopstellingen is geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:

VBAG
NVST
VIV
CAT Complementair
BATC

De cursus Familieopstellingen is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K5368
EC 3
Studiebelasting 86 uur
Bijscholing HBO niveau

Familieopstellingen erkend KTNO Zonnevlecht Opleidingen

Docent

Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben met mensen met een verstandelijke beperking was het voor Corrie van der Bruggen tijd om op een andere manier met mensen te gaan werken. Na een aantal cursussen op het gebied van Intuïtieve Ontwikkeling kwam zij in aanraking met massage en eind 2003 heeft zij de vierjarige HBO opleiding voor Massage therapeut afgerond.

In januari 2004 is zij gestart met Fontaine, praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Coaching, eerst gevestigd te Rosmalen en sinds 2013 te Nijmegen.

Het is voor Corrie geen werk maar een passie en levenswijze en ze is ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat ze iedere dag opnieuw krijgt van haar cliënten. De combinatie van de behandelingen in haar praktijk en als docent haar kennis en ervaring delen met en doorgeven aan de studenten en cursisten, vindt Corrie het mooiste wat er is. Ze ervaart het elke keer weer een cadeau om een stukje mee te mogen lopen met de cursisten en studenten van Zonnevlecht Opleidingen.

Corrie van der Bruggen docent Zonnevlecht Opleidingen Familieopstellingen

Lees meer over Familieopstellingen HIER.

Kosten 8 daagse cursus Familieopstellingen

Inclusief uitgebreid lesmateriaal. Om in aanmerking te komen voor het certificaat Familieopstellingen in de praktijk geldt een aanwezigheidsverplichting 85% + het inleveren van de huiswerkopdrachten + eindopdracht.

Reserveringskosten:

€ 50,00

Cursuskosten:

€ 795,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)

Termijnbetaling

De mogelijkheid bestaat om het cursusgeld in 2 termijnen van € 400,00 te betalen. Heeft u interesse in de termijnbetaling dan kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.

Cursusdata

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

 • vrijdag 10 februari 2023
 • vrijdag 24 februari 2023
 • vrijdag 10 maart 2023
 • vrijdag 17 maart 2023
 • vrijdag 14 april 2023
 • vrijdag 28 april 2023
 • vrijdag 12 mei 2023
 • vrijdag 26 mei 2023
Op deze datum zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.
Kies een ander datum of schrijf je in op de reservelijst.

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

 • vrijdag 15 september 2023
 • vrijdag 29 september 2023
 • vrijdag 13 oktober 2023
 • vrijdag 27 oktober 2023
 • vrijdag 10 november 2023
 • vrijdag 24 november 2023
 • vrijdag 08 december 2023
 • vrijdag 15 december 2023