Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

5 daagse cursus Bindweefsel massage (geaccrediteerd)

Een belangrijke ontdekking die aan de grondslag ligt van Bindweefsel massage, is die van de ‘Headse Zones’ (omstreeks 1900). Deze zones, die op meerdere plaatsen in de huid en/of in de lagen daaronder te vinden zijn, staan in verbinding met inwendige organen. Prikkels die afkomstig zijn van een ontregelde functie van een inwendig orgaan tonen zich in een bepaald segment elders in het lichaam. Maar ook omgekeerd: therapeutische prikkels die in een bepaald segment worden uitgeoefend, kunnen een helende werking hebben op een betrokken orgaan.

Bij het zoeken naar de aard van de stoornis kan de therapeut gebruikmaken van de zichtbare en tastbare veranderingen in het lichaamsoppervlak. Het onderzoek naar de Haedse Zones vindt plaats met de vingertoppen. In de aangedane zones kan dit gevoeld worden als een scherp en branderig gevoel. Terwijl de huidzones zich kenbaar maken door pijngevoel, is de bindweefselzone herkenbaar aan de gespannenheid van het weefsel.

Bij de cliënt wordt, liggend op de behandeltafel, met specifieke massagegrepen de doorbloeding geactiveerd en daardoor de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Verklevingen worden losgemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd.

Hoe werkt een Bindweefsel massage?

Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Technieken

Na een goede (huid)anamnese heeft de therapeut verschillende technieken tot zijn of haar beschikking om invloed uit te oefenen op het betreffende weefsel.
• De huidtechniek; de huid verschuift ten opzicht van het onderhuidse bindweefsel.
• De diepe huidtechniek; het onderhuidse bindweefsel verschuift ten opzichte van de fasciae.
• De fascia techniek; verschuiving van spieren ten opzicht van elkaar.

De behandeling

Een behandeling met deze technieken duurt gemiddeld 10 - 45 minuten, Afhankelijk van de aard en de ernst van het probleem. Samen met de client wordt een behandelplan op gesteld. In de praktijk worden meerdere behandelingen gegeven, verspreid over enkele weken. De directe reactie van een cliënt op een behandeling / massage is zeer belangrijk. Reacties in de lichaamsdelen / segmenten volgen binnen enkele uren na de behandeling. Door de massagegrepen worden de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van het behandelde weefsel toe en verbetert de staat van het bindweefsel.

De zenuwuiteinden die in de huid en het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. De bindweefselmassage is vooral nuttig bij langdurende symptomen na een overprikkeling van een orgaan. Deze prikkel kan ook effect hebben op andere delen van het lichaam. Als therapeut werk je ‘op afstand’ Inhoud Aan het einde van deze 5 daagse cursus kunt u een verantwoorde bindweefselmassage geven. U houdt rekening met de verschillende reacties die de client kan hebben, wanneer u in een bepaald segment behandeld. U leert daarom over de verschillende

Welke klachten kan je o.a. behandelen met Bindweefsel massage? 

hoofdpijn en migraine
buik- en borstkas aandoeningen
maag- en darm aandoeningen
doorbloedingsstoornissen
chronische verkoudheid
aandoeningen aan het bewegingsapparaat
gewrichtsproblemen
slapeloosheid
striae
acne en littekens

De bindweefsel massage is een waardevolle aanvulling voor de ervaren masseur, massage therapeut en schoonheidsspecialiste.

Cursus inhoud

Aan het einde van deze 5 daagse cursus kunt u een verantwoorde bindweefselmassage geven. U houdt rekening met de verschillende reacties die de client kan hebben, wanneer u in een bepaald segment behandeld.

bindweefsel massage zonnevlecht opleidingen 

Voor wie is deze cursus

Masseur
Massage Therapeut
Sportmasseur

Ruime kennis van de anatomie is vereist.

Thuisstudie

Gemiddeld 5 uur per week.

Studiekosten

Inschrijfkosten € 25,00 (vrij van btw).
Cursuskosten € 500,00 (vrij van btw).

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur.

Accreditatie

De cursus Bindweefsel massage is geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:

VBAG
CAT 
VIV
VVET
FAGT
NVST
NMTN

De cursus bindweefsel massage is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K5741
EC 2
Studiebelasting 55 uur

KNTO Zonnevlecht Opleidingen Vlijmen

Docent

Astrid Modderkolk is sinds 2016 werkzaam als docent bij Zonnevlecht Opleidingen.

Naast haar docentschap runt Astrid een praktijk in Den Haag met de volgende disciplines:

- Fysiotherapeute, BIG- en CKR-geregistreerd
- Dry Needling (extremiteiten en wervelkolom)
- Orthomoleculair therapeut
- Orthomoleculair Afslanktherapeut
- Physical Rehabilitation Trainer PRT®
- Golffysiotherapeut
- (paramedisch) Pilates instructeur
- Mindfulness (training bij mensen met chronishe pijn en/of stress)
- Geriatrische fitness
- Prothesiologie

Astrid verzorgt bij Zonnevlecht Opleidingen met veel plezier en passie voor het vak meerder cursussen.

Astrid Modderkolk Zonnevlecht Opleidingen

Meer informatie over Bindweefsel massage leest u HIER.

Kosten 5 daagse cursus Bindweefsel massage

Inclusief hand-out en certificaat. Er geldt een aanwezigheidsverplichting van 85%.

Reserveringskosten:

€ 25,00

Cursuskosten:

€ 500,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)

Termijnbetaling

Het is mogelijk om de cursus in 2 termijn van € 265,00 te voldoen. Heeft u interesse in de termijnbetaling dan kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata