Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

5 daagse cursus Bindweefsel massage (geaccrediteerd)

Een belangrijke ontdekking die aan de grondslag ligt van Bindweefsel massage, is die van de ‘Headse Zones’ (omstreeks 1900). Deze zones, die op meerdere plaatsen in de huid en/of in de lagen daaronder te vinden zijn, staan in verbinding met inwendige organen. Prikkels die afkomstig zijn van een ontregelde functie van een inwendig orgaan tonen zich in een bepaald segment elders in het lichaam. Maar ook omgekeerd: therapeutische prikkels die in een bepaald segment worden uitgeoefend, kunnen een helende werking hebben op een betrokken orgaan.

Bij het zoeken naar de aard van de stoornis kan de therapeut gebruikmaken van de zichtbare en tastbare veranderingen in het lichaamsoppervlak. Het onderzoek naar de Haedse Zones vindt plaats met de vingertoppen. In de aangedane zones kan dit gevoeld worden als een scherp en branderig gevoel. Terwijl de huidzones zich kenbaar maken door pijngevoel, is de bindweefselzone herkenbaar aan de gespannenheid van het weefsel.

Bij de cliënt wordt, liggend op de behandeltafel, met specifieke massagegrepen de doorbloeding geactiveerd en daardoor de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Verklevingen worden losgemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd.

Hoe werkt een Bindweefsel massage?

Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Technieken

Na een goede (huid)anamnese heeft de therapeut verschillende technieken tot zijn of haar beschikking om invloed uit te oefenen op het betreffende weefsel.
• De huidtechniek; de huid verschuift ten opzicht van het onderhuidse bindweefsel.
• De diepe huidtechniek; het onderhuidse bindweefsel verschuift ten opzichte van de fasciae.
• De fascia techniek; verschuiving van spieren ten opzicht van elkaar.

De behandeling

Een behandeling met deze technieken duurt gemiddeld 10 - 45 minuten, Afhankelijk van de aard en de ernst van het probleem. Samen met de client wordt een behandelplan op gesteld. In de praktijk worden meerdere behandelingen gegeven, verspreid over enkele weken. De directe reactie van een cliënt op een behandeling / massage is zeer belangrijk. Reacties in de lichaamsdelen / segmenten volgen binnen enkele uren na de behandeling. Door de massagegrepen worden de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van het behandelde weefsel toe en verbetert de staat van het bindweefsel.

De zenuwuiteinden die in de huid en het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. De bindweefselmassage is vooral nuttig bij langdurende symptomen na een overprikkeling van een orgaan. Deze prikkel kan ook effect hebben op andere delen van het lichaam. Als therapeut werk je ‘op afstand’ Inhoud Aan het einde van deze 5 daagse cursus kunt u een verantwoorde bindweefselmassage geven. U houdt rekening met de verschillende reacties die de client kan hebben, wanneer u in een bepaald segment behandeld. U leert daarom over de verschillende

Welke klachten kan je o.a. behandelen met Bindweefsel massage? 

hoofdpijn en migraine
buik- en borstkas aandoeningen
maag- en darm aandoeningen
doorbloedingsstoornissen
chronische verkoudheid
aandoeningen aan het bewegingsapparaat
gewrichtsproblemen
slapeloosheid
striae
acne en littekens

De bindweefsel massage is een waardevolle aanvulling voor de ervaren masseur, massage therapeut en schoonheidsspecialiste.

Cursus inhoud

Aan het einde van deze 5 daagse cursus kunt u een verantwoorde bindweefselmassage geven. U houdt rekening met de verschillende reacties die de client kan hebben, wanneer u in een bepaald segment behandeld.

Cursus Bindweefsel Massage bij Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen 

Vooropleiding

Voor de ervaren masseur of massage therapeut.
Ruime kennis van de anatomie is vereist.

Verdeling lesdagen

De cursus Bindweefsel massage is een 5 daagse cursus als volgt opgebouwd:

Voor deze cursus geldt een aanwezigheidsverplichting van 85%.

Thuisstudie

Gemiddeld 5 uur per week.

Accreditatie

De cursus Bindweefsel massage is geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:
BATC
VBAG
LVNG
CAT Complementair
VIV
FAGT
NVST

De cursus bindweefsel massage is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K5741
EC 2
Studiebelasting 55 uur

KNTO Zonnevlecht Opleidingen Vlijmen

Inschrijfkosten € 25,00 (Inschrijfkosten worden in mindering gebracht op cursusgeld).
Studiekosten € 525,00 (vrij van btw).

Docent cursus Bindweefsel Massage 

Tijdens deze cursus ontvang je een schat aan informatie, alle kennis en informatie wordt met liefde voor het vak gedeeld door docent, Astrid Modderkolk.

Meer informatie over Bindweefsel massage leest u HIER.

Kosten 5 daagse cursus Bindweefsel massage

Inclusief hand-out en certificaat. Er geldt een aanwezigheidsverplichting van 85%.

Reserveringskosten:

€ 25,00

Cursuskosten:

€ 500,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)

Termijnbetaling

Het is mogelijk om de cursus in 2 termijn van € 265,00 te voldoen. Heeft u interesse in de termijnbetaling dan kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

  • maandag 20 januari 2020
  • dinsdag 21 januari 2020
  • woensdag 22 januari 2020
  • donderdag 23 januari 2020
  • maandag 10 februari 2020