Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

2 daagse cursus Massage en Burn-out

Iemand met een burn-out voelt zich totaal uitgeput, lamlendig, leeg. Zowel lichamelijk als geestelijk. Deze uitputting zorgt voor problemen met normaal functioneren: op het werk, thuis en/of in het sociale leven.

Het aantal burn-out klachten blijft maar stijgen, met name bij werknemers in vaste dienst. Dat blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO, die tweejaarlijks wordt samengesteld. In 2017 gaf 16 procent van de 8,5 miljoen werkende Nederlanders aan burn-out klachten te ervaren (in 2007 was dat nog 11 procent). Dit betekent dat meer dan 1 miljoen Nederlanders kampen met een burn-out. Onder hen zijn ook steeds meer jongeren en mensen die zich herkennen in Hoogsensitiviteit krijgen vaker een burn-out.

Wat is nu precies een burn-out, welke mensen zijn vatbaar voor het krijgen van een burn-out en hoe kunnen we er in onze massage- of coaching praktijk goed mee omgaan? Veel mensen (cliënten en behandelaars) vragen zich af wat nu wijsheid is bij een burn-out.

Wat werkt wel, wat werkt niet? Wat kan wel/niet? Wat mag wel/niet? Wat zijn de positieve leermomenten (emotioneel/spiritueel) van een burn-out?

Hier gaan we ons in deze waardevolle 2-daagse training in verdiepen. Ook komen ademhalingsoefeningen en effectieve holistische leefstijladviezen aan bod.

Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten; lichamelijke en psychische klachten die toenemen en waaraan vaak te weinig aandacht is besteed. Lichamelijk zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, extreme vermoeidheid en duizeligheid. Ook komen hoofd- en nekpijn, spierpijn in de schouders en een grote gespannenheid in en rond het schoudergebied bijna altijd voor. Onder psychische klachten vallen veelal angstklachten, slechte concentratie, vergeetachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen en prikkelbaarheid. We zien veel van deze klachten verdwijnen naarmate iemand herstelt van burn-out. Hierbij is het goed om te weten dat een burn-out zich vaak manifesteert op het zwakste onderdeel van ons lichaam. Voor de een is dat de huid, voor de ander de buik, weer een ander de spieren van bijv. rug/onderrug.

De docent van deze cursus (Petra Kaemingk) heeft van 1999-2003 zelf een burn-out gehad. Ze heeft in deze periode veel over zichzelf geleerd, met diverse vormen van therapie (cognitieve gedragstherapie, haptonomie, tekentherapie, spirituele therapie, bewegingstherapie en massagetherapie). In deze 2-daagse training Massage bij Burn-out heeft ze de meest effectieve behandelmethodieken gecombineerd, met haar uitgebreide eigen ervaringen (zowel als behandelaar als cliënt).

Ze zegt: “Een burn-out is een enorm heftige periode, die je hele leven op zijn kop kan zetten. Het vraagt om eerlijk naar jezelf te kijken. Het vraagt om het maken van andere keuzes: over werk & thuis, leefstijl & vriendschappen. Als je het goed doet, krijg je in een burn-out veel waardevolle inzichten over jezelf. Je leert jezelf diepgaand kennen, je leert weer je eigen keuzes maken, en je eigen hart & ziel volgen. Daarom kan een burn-out een van de rijkste perioden uit je leven blijken te zijn, hoe zwaar het ook is. Als ik eerlijk ben, had ik het niet willen missen.”

Cursus inhoud

Dag 1

 • Wat is burn-out.
 • Wie krijgen burn-out (valkuilen en persoonlijkheidskenmerken)?
 • Aanloop naar en symptomen van een burn-out (incl. stress-test).
 • Waar moet je op letten bij het behandelen van iemand met een burn-out? (wat kun je beter achterwege laten en welke contra-indicaties gelden er).
 • Diepe ontspanningsmassage inclusief stress-release van hoofd/nek/schouders.
 • Dynamische wervelkolommassage (cranio-sacraal) voor meer energie.
 • Hartcoherentie & ademhalingsoefeningen.

Dag 2

 • Hoe werkt ons stress-systeem?
 • Herkennen van vroege stresssignalen.
 • Ontspanning/leefstijladviezen bij een burnout.
 • Hoe werkt het herstel van een burn-out.
 • Massage van neurolymfatische reflexpunten voor de stress-as (bijnieren, schildklier, hypofyse).
  plus een Oosterse Anti-stress behandeling via buik en voeten voor meer Qi.
 • Mindful movement oefeningen.
Wat kan je na de cursus?

Na de cursus ben je in staat om op de juiste wijze bovenstaande technieken toe te passen in jouw massagepraktijk. Je leert jouw cliënt te begeleiden tijdens het ziekteproces met het aanbieden van een gerichte behandeling voor de Burn-out  klachten en het opstellen van een behandelplan gericht op de hulpvraag van jouw cliënt.

Cursus massage bij burnout burn-out Zonnevlecht Opleidingen in Vlijmen

 

 

Voor wie is deze cursus

(Massage)therapeut
Masseur 

Inschrijfkosten € 25,00 (vrij van btw).
Cursuskosten € 225,00 (vrij van btw).

Studiebelasting

12 uur klassikale studie
10 uur thuisstudie

Accreditatie

BATC
VIV
VBAG
NVST

De cursus Massage en Burn-out massage is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K10719
EC 1
Studiebelasting 28 uur

KTNO accreditatie Zonnevlecht Opleidingen Beroepsvereniging

Docent cursus EFT

Tijdens deze cursus ontvang je een schat aan informatie, alle kennis en informatie wordt met liefde voor het vak gedeeld door docent, Petra Kaemingk.

Petra Kaemingk Dorn Specialist Zonnevlecht Opleidingen

 

 

 

Kosten 2 daagse cursus Massage en Burn-out (2-daagse)

Inclusief uitgebreid lesmateriaal en certificaat Massage en Burn-out.

Reserveringskosten:

€ 25,00

Cursuskosten:

€ 225,00


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

 • maandag 16 december 2019
 • dinsdag 17 december 2019
Op deze datum zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.
Kies een ander datum of schrijf je in op de reservelijst.