Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29
  Naar cursusoverzicht
Massage staat niet stil.

Zodra je start met het leren van massagetechnieken zal je ervaren dat je steeds dieper en dieper wilt gaan. Je honger naar verdieping en technieken wordt steeds groter.

Massage is een van de meest subtiele kunsten in lichaamswerk. Het is niet alleen een kwestie van kennis, het is zeker ook de kennis van liefdevolle aanraking. Leer de techniek om deze daarna weer te vergeten.

Dit klinkt tegenstrijdig maar …..

Massage is gevoel, luisteren naar je cliënt, je handen verplaatsen naar de plaats waar jouw aanraking nodig is.

Als je massagetherapie gaat bestuderen zal je merken dan 10% van de behandeling uit de techniek bestaat en 90% bestaat uit de liefdevolle aanraking van de Massage Therapeut. Door de juiste aanraking ontspant het lichaam. Door de ontspanning van het lichaam is het mogelijk om (oude) kwalen te behandelen en het lichaam in de juiste richting leiden waardoor je cliënt weer in staat is het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

Als je liefde en mededogen voelt voor de ander, geen waardeoordeel hebt, als je jouw cliënt niet behandeld als alleen een lichaam om te behandelen maar als een compleet mens, pas dan zal je als Massage Therapeut de helpende hand kunnen bieden in de “genezing” van lichaam en geest. De therapeut speelt hier een essentiële rol in. Massage is nodig in onze wereld. Aanraking is een van de eerste levensbehoeften. Zoals een moeder haar kind liefdevol verzorgt, aanraakt en masseert, zo zullen de Massage Therapeuten hun cliënten dienen te behandelen. Met zorg en aandacht.

Helaas verdwijnt deze aanraking steeds meer uit de wereld. We zijn vaak vergeten dat een aanraking juist zacht en liefdevol moet zijn. Aanraking is een vergeten taal aan het worden. We zijn bijna onhandig in onze aanrakingen, omdat het woord aanraking beschadigd is, het heeft een andere kleur gekregen.

Tijdens het masseren denk je niet aan andere zaken, want dat zijn afleidingen.

Je hele ziel is aanwezig in het NU. De aanraking komt vanuit je ziel, het ontspant de diepste lagen van het lichaam.

Masseer met heel je hart.

Pauline Trum
Zonnevlecht Opleidingen
www.zonnevlechtopleidingen.nl

Pauline Trum Zonnevlecht Opleidingen Vlijmen