Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

3 daagse cursus bevallings- en kraamvrouw massage 

Uniek in Nederland.

De periode net voor én na de bevalling is mooi, maar vaak ook zwaar. De bevalling, hechtingen, naweeën, borstvoeding, spierpijn kunnen veel last veroorzaken. Kraamtranen en hormonen spelen op. En als kersverse moeder is het ook wennen aan de nieuwe situatie.

Het is erg belangrijk dat de moeder na de bevalling regelmatig tijd voor haarzelf neemt. Makkelijk is het vaak niet om er even tussenuit te knijpen, maar noodzakelijk wel.

Met de kennis die je opdoet tijdens onze 3 daagse cursus bevallingsmassage en kraamvrouw massage is het mogelijk de moeder te ondersteunen tijdens deze dagen

Cursus inhoud

Dag 1 – Bevallingsmassage.

Theorie: Wat gebeurt er in het lichaam tijdens de bevalling.
Praktijk: Bevallingsmassage.

Vermindert spierspanning.
Vermindert pijn.
Vermindert stress.
Bevordert zelfvertrouwen.
Geeft steun, troost, veiligheid en bemoediging.
Kan de geboorte versnellen.

Dag 2 – Lactatie massage.
Theorie: Borstvoeding. Wat als het niet lukt?
Praktijk: Lactatie massage.

Een borstmassage bevordert de doorbloeding van de borst en het stormen van de melk, daarnaast heeft het een positieve invloed op de melkaanmaak.

Dag 3 – Post-partum massage.
Theorie: Post-partum blues.
Praktijk: Post-partum massage.

Gedurende 6 tot 10 weken na de bevalling herstelt het lichaam zich hormonaal. Ook de uterus, vagina en de spieren herstellen zich langzaam. Dit brengt vaak veel moeheid en onrust met zich mee. Deze periode wordt ook wel de post-partum blues genoemd. Voldoende rust, gezonde voeding, voldoende drinken, steun én een massage helpen daarbij.

Wat kan je na de cursus? 

Na de cursus ben je in staat om op de juiste wijze bovenstaande technieken toe te passen in jouw massagepraktijk. 
Wees welkom, wij begroeten je graag bij Zonnevlecht Opleidingen in Wijk en Aalburg.

Reacties cursisten

Super leuke cursus, met heel veel goede handvatten om moeder te kunnen helpen, zowel tijdens als na de bevalling. De lessen gegeven door Petra Kaemingk waren ook erg prettig door al haar kennis en praktijkervaring die zij deelde.

Kim van der Meer-Haksteen
Massagepraktijk 4 People

De cursus Kraamvrouwmassage en bevallingsmassage (en lactatiemassage) was zeer leerzaam en interessant. Docent Petra Kaemingk legt alles op een zeer fijne en duidelijke manier uit. Ook met humor. Een zeer bevlogen docente. Ik heb veel geleerd. Ik raad zeker deze cursus aan als je meer wilt weten over de zwangere vrouw, en de vrouw die net bevallen is.

Sylvia Smeets
Wellness Oase Oost

Zeer leerzame, maar vooral ook interactieve cursus. Een enorm toegevoegde waarde voor een toch wel klinische bevalling in kraamvrouwland. Dit verdient iedere moeder.

Kirsten

De bevallings- en kraamvrouwmassage met veel plezier bij Zonnevlecht Opleidingen gevolgd. De cursus geeft verdieping op de do's en dont's tijdens zwangerschap en bevallen. De cursusdagen zijn goed gevuld en de lesstof is mooi verdeeld over alle dagen.

Eljada Mets-Dekker
Relex4Her.nl

Petra is een super fijne intuïtieve en zeer professionele trainster en vrouw. Ik sta te popelen om alle nieuw geleerde massagetechnieken toe te passen als doula, tijdens bevallingen en de liefdevolle omhullingen aan de kraamvrouw te kunnen geven. Dank je wel!

Monique Ophorst
Buikgevoeldoela.com 

bevallingsmassage en kraamvrouw massage zonnevlecht opleidingen

Voor wie is deze cursus

Masseur
Massage therapeut
Doula
Verloskundige

Studiekosten

Inschrijfkosten € 25,00 (vrij van btw).
Cursuskosten € 375,00 (vrij van btw).

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur.

Accreditatie

CAT Complementair

Docent

Petra Kaemingk is HBO-opgeleid Manueel Praktizijn (shiatsu, massagetherapie, reflexologie) en ontspanningsconsulent. Ze volgde diverse opleidingen om haar kennis te vergroten in dit mooie vak. Daarnaast volgt ze jaarlijks diverse cursussen op het gebied van natuurgeneeskunde, lichaamsgericht werk, energie, meditatie en beweging. Vrouwengezondheid en hoogsensitiviteit (HSP) hebben daarbij haar bijzondere aandacht.

Petra ziet Lichaam, Hoofd, Hart en Ziel als één geheel en vindt het belangrijk om deze gebieden met elkaar te verbinden. Ze besteedt voortdurend aandacht aan haar eigen innerlijke ontwikkeling, emotionele stabiliteit, kennis, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

Petra verzorgt bij Zonnevlecht Opleidingen verschillende cursussen en masterclasses.

Petra Kaemingk Zonnevlecht Opleidingen

Kosten 3 daagse cursus Bevallingsmassage en Kraamvrouw massage

Inclusief uitgebreid lesmateriaal en certificaat.

Reserveringskosten:

€ 25,00

Cursuskosten:

€ 375,00

Termijnbetaling

De mogelijkheid bestaat om het cursusgeld in 2 termijnen van € 235,00 te betalen. Heeft u interesse in de termijnbetaling dan kunt u dat aangeven bij uw inschrijving.


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

  • donderdag 09 december 2021
  • vrijdag 10 december 2021
  • zaterdag 11 december 2021