Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

2-daagse cursus systemisch werken bij Rouw en Verlies

Tijdens de 2-daagse cursus systemisch werken bij rouw en verlies gaan we ontdekken wat de dieperliggende oorzaak is van het gevoel van rouw en verlies. Gaan we de pijn en leegte onderzoeken die vastzit aan rouw en verlies via systemisch werken.

Rouw is zoveel groter als vaak gedacht wordt. Denk hierbij aan het verlies van een (ongeboren) kind, abortus, verlies van ouders, grote liefdes, (echt)scheiding, verlies van een baan, gezondheid, huisdieren, rouw bij ziekte van jezelf of een dierbare, rouw na een trauma, rouw bij levenswendingen. Allemaal traumatische verlies ervaringen die zich vastzetten in ons systeem.

(Onverwerkt) verlies heeft een grote impact. Zowel op persoonlijke vlak maar zeker ook als we het systemisch gaan bekijken. Er wordt een gevoel van leegte, gemis ervaren, maar ook onzekerheden, angst, pijn, verdriet, compenserend gedrag om de pijn en het gemis niet te voelen worden ervaren. Soms zie je dat de plek van een overleden persoon door een ander uit het familiesysteem wordt overgenomen.

Het kan ook zijn dat je onbewust iets met je meedraagt uit je familiesysteem wat voor een gevoel van rouw en verlies zorgt. Dit kan al vele generaties meegedragen worden in het systeem.

Het basisprincipe van het familiesysteem is dat iedereen een plek heeft, dat iedereen erbij hoort, en er mag zijn. Bij rouw en verlies komt het voor dat er niet voluit gerouwd mág worden, waardoor je jezelf, of iemand, buiten het systeem plaatst.

Rouwen betekent niet alleen huilen maar ook ingaan op het verlies, omgaan met het verlies, het verlies mogen voelen, doorleven om het daarna een plaats te mogen geven. Zolang er niet gerouwd wordt zal het verlies doorleven in de volgende generaties.

Cursus inhoud

7 fases van rouw
Tafelopstellingen bij rouw en verlies
Opstelling in de ruimte bij rouw en verlies
Werken met vloerankers
Verlies stijlen bij rouw en verlies

Wat kan je na deze cursus?
Na deze cursus heb je voldoende kennis en informatie om de opstellingen voor rouw en verlies in te zetten in je praktijk, en om de juiste wijze je cliënten te begeleiden tijdens het proces van rouw en verlies.

Cursus opstellen bij rouw en verlies Zonnevlecht Opleidingen

Voor wie is deze cursus

Massagetherapeut
Hypnotherapeut
Psycholoog
Counselor
Mediator
Coach
Hulpverlener in de complementaire zorg

Studiekosten

Inschrijfkosten € 50,00 (vrij van btw).
Cursuskosten € 245,00 (vrij van btw).

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur (uitloop tot 16.30 uur).

Opleidingsniveau en studiebelasting

MBO+/HBO niveau
Studiebelasting 22 uur

Accreditatie

Geaccrediteerd door KTNO als nascholing op HBO niveau.
KTNO nummer K12082.
Studiebelasting 22 uur (1 ECTS).

NVST
CAT Complementair
BATC
VIV
VBAG
FAGT

Docent

Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben met mensen met een verstandelijke beperking was het voor Corrie van der Bruggen tijd om op een andere manier met mensen te gaan werken. Na een aantal cursussen op het gebied van Intuïtieve Ontwikkeling kwam zij in aanraking met massagetherapie en eind 2003 heeft zij de vierjarige HBO opleiding voor Massage therapeut afgerond. Daarna heeft zij nog diverse opleidingen gevolgd onder andere op het gebied van (individueel) Systemisch werk en begeleiding bij Rouw.  

In januari 2004 is zij gestart met Fontaine, praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Coaching, eerst gevestigd te Rosmalen en sinds 2013 te Nijmegen. Een dag in de week werkt zij ook in Helmond waar ze vooral mensen met een trauma begeleidt.

Het is voor Corrie geen werk maar een passie en levenswijze en ze is ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat ze iedere dag opnieuw krijgt van haar cliënten. De combinatie van de behandelingen in haar praktijk en als docent haar kennis en ervaring delen met en doorgeven aan de studenten en cursisten, vindt Corrie het mooiste wat er is. Ze ervaart het elke keer weer een cadeau om een stukje mee te mogen lopen met de cursisten en studenten van Zonnevlecht Opleidingen.

Corrie van der Bruggen Zonnevlecht Opleidingen

Kosten 2 daagse cursus Systemisch werken bij rouw en verlies

Inclusief werkboek en certificaat.

Reserveringskosten:

€ 50,00

Cursuskosten:

€ 295,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)

Cursusdata

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

  • donderdag 12 oktober 2023
  • donderdag 26 oktober 2023