Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

1 daagse masterclass Stress Release

Door schokkende gebeurtenissen kunnen trauma's ontstaan die zorgen voor bijvoorbeeld slapeloosheid, angstgevoelens, concentratiestoornissen, prikkelbaarheid en woede uitbarstingen.

In het boek "De tijger ontwaakt" van Peter Levine wordt beschreven hoe het  brein reageert tijdens een traumatische gebeurtenis.

Bij alle dieren is deze reactie hetzelfde; de keus is beperkt tot vluchten, vechten of bevriezen. Alleen laten dieren het trauma vervolgens los, wat bij mensen niet altijd goed lukt.  

Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als de diepe, chronische spanning.

Met behulp van oefeningen is het mogelijk om het proces te heropenen en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

Stress Release is ontwikkelt, om trauma te doorstaan en te verwerken. Het is effectief voor iedereen met chronische stress en spanning, die meer welzijn zoekt in zijn of haar leven.​

Voordelen van Stress Release oefeningen

Stress Release werkt op het natuurlijk herstel mechanisme van het lichaam.
Je gaat niet in op de inhoud van het trauma. Je kan het overal toepassen. Verschillende Fysieke klachten, emoties en beperkende gedachten​ nemen af.​ Het is goed te combineren met andere therapie vormen.​

Inzetten Stress Release oefeningen

Burn-out (gerelateerde) klachten.​
Bij overmatige vermoeidheid.​
Verlichting van hoofdpijn en migraine.​
Bij verminderen van pijnklachten. 
Een betere nachtrust.​
Met meer veerkracht in het leven staan.
Verlagen van (werk)stress.​
Minder piekeren.
Losmaken van stressgevoelens in het lichaam.
Loslaten van angsten.
Ontspannen van de bekkenbodem.​ 
Minder zorg en paniekgevoelens.
Meer energie.

Cursus inhoud

De stress cirkel
De flight, fight, freeze reactie
Belasting en Belastbaarheid
Stresshormonen nader bekeken
Verschillende fases van stress
Stressziekte nummer 1
Hoe houden we cortisol in toom
Bijnieruitputting
Tips om stress te reduceren
Stress Release oefeningen zoals focus technieken, ademhalingstechnieken, stress release oefeningen, body un-winding technieken, aandachtstechnieken

De cursus Stress Release is voor massage therapeuten, coaches, hypnotherapeuten, NLP coaches die de Stress Release technieken willen toepassen in hun praktijk.

Belangrijk

De Stress Release methode vervangt geen urgente medische behandeling of medicatie.  

Recensie masterclass Stress Release

Onlangs heb ik de Master Class Stress Release gevolgd bij Zonnevlecht Opleidingen. Tijdens deze Master Class heb ik veel nieuwe en verdiepende inzichten mogen ontvangen rondom stress. Een waardevolle aanvulling op mijn praktijk. Er werd op duidelijke, professionele en praktische wijze lesgegeven, waarin veel ruimte was om ook zelf de technieken te ervaren, want zelf ervaren wat er gebeurt, is vaak krachtiger dan van ‘horen zeggen’. Voor mij een erg waardevolle dag, met technieken die mijzelf en de cliënten in de praktijk veel goeds gaan brengen. Ik raad deze Master Class iedereen aan, of je nu zelf stress ervaart en wilt weten hoe je hier mee om kunt gaan, als voor professionals die al werken met cliënten die (veel) stress ervaren in hun leven en meer willen kunnen doen dan de geijkte adviezen.

Leona - Flow Love
www.flowoflove.nl

cursus stress release Zonnevlecht Opleidingen

Voor wie is deze cursus

De cursus Stress Release is voor massage therapeuten, coaches, hypnotherapeuten, NLP coaches die de Stress Release technieken willen toepassen in hun praktijk.

Investering

Dagcursus van 10.00 tot 16.00 uur

Reserveringskostn € 25,00 (vrij van btw).
Cursuskosten € 95,00 (vrij van btw).

Accreditatie

VBAG
NVST
BATC

De cursus Stress Release is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K10865
Studiebelasting 12 uur
HBO niveau

Peter Levine heeft het interessante boek "De tijger ontwaakt" geschreven. Een waardevol boek om meer inzicht te krijgen in stress reacties van het lichaam.

cursus stress release

Docent

Na ruim 25 jaar gewerkt te hebben met mensen met een verstandelijke beperking was het voor Corrie van der Bruggen tijd om op een andere manier met mensen te gaan werken. Na een aantal cursussen op het gebied van Intuïtieve Ontwikkeling kwam zij in aanraking met massage en eind 2003 heeft zij de vierjarige HBO opleiding voor Massage therapeut afgerond.

In januari 2004 is zij gestart met Fontaine, praktijk voor Massagetherapie, Bewustwording en Coaching, eerst gevestigd te Rosmalen en sinds 2013 te Nijmegen.

Het is voor Corrie geen werk maar een passie en levenswijze en ze is ontzettend dankbaar voor het vertrouwen wat ze iedere dag opnieuw krijgt van haar cliënten. De combinatie van de behandelingen in haar praktijk en als docent haar kennis en ervaring delen met en doorgeven aan de studenten en cursisten, vindt Corrie het mooiste wat er is. Ze ervaart het elke keer weer een cadeau om een stukje mee te mogen lopen met de cursisten en studenten van Zonnevlecht Opleidingen.

Corrie van der Bruggen Zonnevlecht Opleidingen

 

Kosten 1 dag cursus Stress Release

Inclusief certificaat.

Reserveringskosten:

€ 25,00

Cursuskosten:

€ 100,00


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

  • dinsdag 14 juli 2020