Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Lomi Lomi principes

Wanneer je ervoor kiest om Lomi Lomi toe te gaan passen in je leven, en je praktijk, ben je er klaar voor om de Lomi Lomi principes toe te passen voor jezelf en anderen. Deze unieke vorm van kunst is jarenlang verborgen gehouden door de Hawaiiaanse families ('ohana).
Pauline Trum, 28-06-2019

Lomi Lomi Hot Stone (Pohaku Wela Lomi Lomi)

De eeuwenoude kunst van de Hawaiiaanse Lomi Lomi massage gecombineerd met de verwarmde basalt lavastenen, en een rijke warme olie, zorgt voor een diepe staat van lichamelijke, geestelijke en emotionele ontspanning.
Pauline Trum, 18-10-2018

Het chakrasysteem en onze leeftijd en ontwikkelingsfase

In ons lichaam zijn zeven chakra’s, van ons stuitje tot onze kruin. Chakra is een woord uit het Sanskriet en het betekent “wiel” of “cirkel”, omdat de chakra’s energieknopen zijn en als ze in balans zijn, draaien de chakra’s, waardoor energie langs je ruggengraat (de Kundalini) omhoog bewogen wordt. Chakra’s kunnen overactief zijn, of niet actief genoeg en ze kunnen zelfs geblokkeerd raken, wat lichamelijke en emotionele gevolgen kan hebben. De werkelijkheid heeft invloed op onze chakra’s en onze chakra’s op hun beurt kunnen de werkelijkheid veranderen. Ze horen in harmonie samen te werken. Jij hebt zelf de macht over je chakra’s, en je kunt ze in balans brengen door meditatie, yoga, zelfreflectie, voeding, energetische heling, kristallen, zelfs door op een hogere trilling te leven of je gevoelens te onderzoeken. Als de chakra’s in balans zijn, voelen we ons het best; dan zijn onze lichamen ook het gezondst. Mensen die het chakra-systeem een beetje kennen, kunnen dit letterlijk voelen, met hun intuïtie kunnen ze het herkennen wanneer bepaalde chakra’s uit balans zijn. Onze zeven chakra’s werken in samenhang met ons leven en aangezien alles verbonden is, bewegen onze levens ook cyclisch, net als de chakra’s. Voor elke zeven jaar van ons leven is één van de chakra’s bepalend, je eerste zeven jaar, bijvoorbeeld, staan in het teken van de wortelchakra; de zeven jaar daarna, van 8 tot 14, worden beïnvloed door het sacraal chakra, en zo verder. Binnen zo’n cyclus van zeven bestijgen we ook de chakra-ladder, elk jaar een chakra-stapje hoger. Dus het eerste jaar van elke zeven staat dan weer in het teken van het eerste chakra, waardoor we vatbaarder zijn voor angsten en meer behoefte hebben aan zekerheid, typisch verbonden met het wortelchakra. Het laatste jaar valt dan weer onder de invloedssfeer van je kruinchakra, wat weer meer te maken heeft met spiritualiteit.
Pauline Trum, 08-08-2017
pagina 1 van 12 (van 36 posts)