Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Vraag ik te veel?

Lezersvraag Massage Magazine: Ik wil graag starten als masseur, maar ben bang dat ik een te hoge prijs vraag. In mijn omgeving zijn diverse masseurs actief en daar zo’n EUR 60 voor vragen. Is het verstandig om als beginnend masseur een starttarief te vragen die hier sterk onder zit, in de hoop dat ik hier zo snel mogelijk een bepaalde klantenkring mee opbouw? Of kan ik beter geduld hebben en voor een soortgelijk tarief mijn diensten aanbieden?
Pauline Trum, 14-01-2016

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Lezersvraag Massage Magazine: Pas geleden overkwam me iets bizars in de praktijk. Nadat ik een cliënt een complete lichaamsmassage had gegeven, stond ze enthousiast op van de massagebank, waarna ze flink uitgleed over de vloer en daarbij haar stuitje en pols kneusde. Hoewel ik de voeten goed had afgenomen waren ze waarschijnlijk toch nog iets vettig van de massageolie. Gelukkig is er geen blijvende schade en heeft ze zich met humor weer herpakt maar het heeft me wel aan het denken gezet. Want wat als er echt iets ernstigs was gebeurd? Welke akties had ik dan moeten ondernemen en ben ik daar dan wel voor verzekerd? En hoe pak ik het dan aan op menselijk vlak? Moet ik haar bijvoorbeeld een compensatie bieden in de vorm van een massagebon of volstaat een bos bloemen met een persoonlijk bericht? Kortom, ik ben opgelucht dat het goed is afgelopen, maar kan het panel mij adviseren hoe ik mij kan indekken wanneer er echt iets misgaat?
Pauline Trum, 04-01-2016

Lomi Lomi Hapai, rustpunt voor de zwangere vrouw.

Een betere nachtrust, minder stress, een ontspannen lichaam en minder klachten: de zwangerschapsmassage Lomi Lomi Hapai is voor veel zwangere vrouwen een meer dan welkom geschenk. Zonnevlecht Opleidingen biedt deze cursus sinds kort als één van de eersten in Nederland aan, maar er is nu al veel animo voor.
Pauline Trum, 15-12-2015
pagina 6 van 14 (van 40 posts)