Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Artikel Massage Magazine 2016.

Er zijn steeds meer mensen die kampen met stress, depressie en burn-out klachten in Nederland. Ook een collega uit de Randstad heeft ermee te maken: “Ik heb behoorlijk wat cliënten met dergelijke klachten en in de loop der jaren heb ik gemerkt dat massage voor hen heel belangrijk kan zijn. Met mijn massagetechnieken bereik ik goede resultaten waar ze veel baat bij hebben en dat geeft voldoening. Ik denk erover om mij in deze doelgroep te specialiseren. Kan het panel mij adviseren hoe ik dat kan doen zonder hen te stigmatiseren en zonder andere cliënten af te schrikken die niet met dergelijke klachten kampen?”

De meeste cliënten op onze massagetafel kampen met stress gerelateerde klachten, ook welk SOLK genoemd.  Er is sprake van Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) als lichamelijke klachten langer dan enkele weken duren en als er bij adequaat medisch onderzoek geen aandoening is gevonden die de klachten voldoende verklaart. Deze klachten variëren van niet lekker in je vel zitten, slapeloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten tot klachten aan spieren en gewrichten.

Veel cliënten komen er op de massagetafel pas goed achter dat ze toch niet zo lekker in hun vel zaten als werd gedacht, spieren zijn toch gevoeliger en/of er zit meer spanning in het lichaam dan er gedacht of gehoopt werd.

Als masseur of massage therapeut kan je een hele mooie bijdrage leveren aan het bewustwordingsproces van jouw cliënten, hoe ze met de spanningen in het dagelijks leven omgaan, en hoe zich dat vertaald naar het lichaam. En vervolgens hoe ze deze spanning kunnen omzetten naar ontspanning. Een massagebehandeling is hierbij een waardevolle aanvulling. Ik zie dit ook bij Zonnevlecht Opleidingen, de vraag naar klachtgerichte massage behandelingen groeit ieder jaar weer.

Mijn mening is dat juist de combinatie die je wilt gaan aanbieden, klachtgericht behandelen (SOLK) en ontspanning, een hele waardevolle en dankbare combinatie is. Het is juist deze combinatie die jouw behandelingen een verdieping geven.  Ik geloof niet dat je “andere cliënten” gaat afschrikken. Ik denk dat je verbaasd zult gaan staan hoeveel mensen er al jaren met allerlei niet verklaarbare klachten rondlopen die bij jou aan het juiste adres zullen zijn, gehoord worden, gezien worden en behandeld kunnen worden. Jouw behandelingen zijn dan een grote aanwinst voor jouw cliënten.

In jouw reclame uitingen kan je aangeven dat je beide doelgroepen behandelt, als voorbeeld:

Ik kan u helpen bij verschillende stressgerelateerde klachten zoals hoofdpijn, rug – nek en schouderklachten, spanningen in uw lichaam, maar ook voor een heerlijke ontspanningsmassage bent u bij mij op het goede adres.

Heel veel succes gewenst met jouw praktijk en het uitwerken van jouw doelgroep.

Hartelijke groet,
Pauline Trum


Zonnevlecht Opleidingen
www.zonnevlechtopleidingen.nl

Pauline Trum, 10-03-2017