Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Massage Zaken 2017

Stelling: Hoe weet ik of mijn prijs goed is, te veel of te weinig is?

Ik begrijp je “angst” je wilt jezelf niet uit de markt prijzen door een te hoog massage uurtarief te vragen. Te laag is ook niet goed want je bent een professional die graag als professional gezien en betaald wilt worden.

Als masseur / massage therapeut (ondernemer) heb je de nodige kosten:

Kosten die je gemaakt hebt om al je opleidingen te volgen.

Belastingen over jouw inkomsten.
Misschien betaal je ook de jaarlijkse kosten voor aansluiting bij een beroepsvereniging.

Huur / Electra / verwarming / verzekeringen / schoonmaak en was  kosten.

Bovenstaande kosten zijn belangrijk om mee te nemen in de berekening van jouw uurtarief. Een andere belangrijke vraag is “ wat voelt goed voor jou?”.
Kies een professioneel uurtarief wat bij jou past. Waar jij je goed bij voelt.

Risico van een te laag uurtarief is dat je door jouw cliënten niet voor vol wordt aangezien maar eerder als een hobbyist of amateur, zeker geen professional.

Maar wat ik het allerbelangrijkste vind van eerlijke tarieven is dat masseurs/massage therapeuten die € 25,00 per uur vragen de markt kapot maken voor collega’s.

Wettelijk is er geen minimum uurtarief – alleen als je bent aangesloten bij een beroepsvereniging – maar tussen de € 40,00 en € 60,00 is een goed uurtarief – afhankelijk van de locatie en je woonplaats.

Vragen collega’s in jouw directe omgeving € 60,00 dan adviseer ik je om rond dit tarief jouw uurtarief vast te stellen.

Als cliënten bij jou een goede behandeling krijgen zijn ze zeker bereid om wat meer te betalen. Om nieuwe cliënten over de drempel te krijgen kan je bijvoorbeeld een korting aanbieden van 10% op de eerste 2 behandelingen. Je biedt jezelf en jouw toekomstige cliënten de mogelijkheid om te kijken of jullie voor elkaar gemaakt zijn als therapeut en cliënt.

Heel veel succes met je praktijk en het maken van je keuze.

Zonnevlecht Opleidingen
Pauline Trum
Directeur

www.zonnevlechtopleidingen.nl

 

Pauline Trum, 10-03-2017