Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Massage Magazine – januari 2017

“Sinds enkele maanden heb ik veel last van mijn handen. Vorige week heb ik van doctoren het medische advies gekregen om mijn handen zoveel mogelijk te ontlasten en bepaalde massages (tijdelijk) te staken. Ik kan nog wel oppervlakkig masseren, maar de intensieve grepen moet ik achterwege laten. En dat terwijl mijn klanten gewend zijn aan een intensieve behandeling. Hoe verkoop ik dit aan mijn klanten?”

Wat enorm vervelend voor je dat je zo veel last hebt van je handen. Ik begrijp dat je je zorgen maakt om de consequenties die dit voor jou en jouw praktijk hebben.

Belangrijk in deze situatie is eerlijkheid richting jouw bestaande cliënten. Geef duidelijk aan wat het advies van de behandelend arts is en geef aan wat er nu nog wel mogelijk is.

Wellicht bestaat de mogelijkheid om extra massagetools in te zetten in jouw massages, zoals bijvoorbeeld de Bamboe massage, cupping therapie, Massage Birdy (houten massagehulpmiddel) om zo toch een dieptebehandeling te kunnen geven. Op deze wijze ontlast je jouw handen en vingers, zodat je ook kan werken aan jouw herstel.

Andere mogelijkheid is om een samenwerking aan te gaan met een collega masseur. Deze collega kan dan in jouw praktijk de cliënten behandelen die speciaal voor een dieptemassage komen, en die niet behandeld kunnen worden met de massagetools.

Maar voordat je jezelf heel veel zorgen gaat maken, praat met je cliënten.
Leg uit wat er aan de hand is, dat je het zelf ook heel vervelend vindt voor jouw cliënten maar dat je nu echt (tijdelijk) rust moet houden, dat het risico anders aanwezig is dat je helemaal moet stoppen met het vak waar je zo veel van houdt. Leg eventueel de vraag bij jouw cliënten neer “hoe kunnen we samen tot de beste oplossing komen”. Wie weet wat voor mooie ideeën en ontwikkelingen er nog naar voren komen als je jouw zorg deelt met je cliënten.

Ik wens je heel veel sterkte toe met je herstel.

Hartelijke groet,
Pauline Trum
Directeur Zonnevlecht Opleidingen Vlijmen

www.zonnevlechtopleidingen.nl

 

Pauline Trum, 10-03-2017