Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29
Lomi Lomi Hot Stone (Pohaku Wela Lomi Lomi)

De eeuwenoude kunst van de Hawaiiaanse Lomi Lomi massage gecombineerd met de verwarmde basalt lavastenen, en een rijke warme olie, zorgt voor een diepe staat van lichamelijke, geestelijke en emotionele ontspanning.

Een stukje geschiedenis

Het gebruik van warme stenen vind je terug in vele beschavingen, en wordt al vele duizenden jaren toegepast.

  • De Chinezen gebruikten warme stenen als een middel om de functies van inwendige organen te verbeteren.
  • Indianen gebruikten warme stenen in zweethutten, waar ze werden ingezet zodat lichaam en geest konden herstellen.
  • Warme stenen werden ook gebruikt tijdens helende sessies in Zuid-Amerika, Afrika, Europa, Egypte en India.

Ook in Hawaii worden al honderden jaren stenen gebruikt voor de bevordering van het genezingsproces van lichaam, geest en spirit. Er wordt in Hawaii en tijdens de Lomi Lomi behandelingen gebruik gemaakt van de natuur. Aarde, water, vuur, lucht, planten en stenen zijn belangrijke natuur elementen die terug komen in de behandelingen.

Oorspronkelijk werden de Hawaiiaanse La’au Lomi Lomi Lavastenen ook gebruikt om de huid schoon te scrubben na een Lomi Lomi massage.

De Lomi Lomi Hot Stone massage (Pohaku Wela Lomi Lomi)

De warme stenen die gebruikt worden tijdens de Lomi Lomi Hot Stone massage worden ook nu nog met de hand uitgekozen in Hawaii voor een traditionele behandeling.

Het zijn basalt (lava) stenen die geschuurd en gepolijst zijn door de natuur en zodoende optimaal ingezet kunnen worden tijdens de massage.

Tijdens de Lomi Lomi Hot Stone massage worden de stenen verwarmd in warm water. De warme stenen worden geplaatst op de belangrijkste energiecentra van het lichaam om lichaam en geest te harmoniseren.

Daarna worden er verschillende vormen en maten stenen gebruikt om het lichaam te masseren, gebruik makend van de lange, ontspannende Lomi Lomi massagegrepen.

Koude stenen (Pohaku Anuanu) worden gebruikt op gebieden met meer spierspanning en interne warmte.

Te veel warmte kan uitputtend werken voor het lichaam. Door gebruik te maken van een paar koude stenen tijdens de behandeling zorg je voor evenwicht in het lichaam. Koude stenen helpen ook om ontstekingen te verminderen, bloedvaten te vernauwen en stimuleren het reinigingsproces van het lichaam.

De Lomi Lomi Hot Stone massage helpt lichaam en geest te verbinden, helpt het lichaam te aarden te draineren en te balanceren zodat het hoofd en lichaam tot rust kunnen komen.

De Hawaiiaanse Lomi Lomi Hot Stone massage is een verzorgende massage die werkt vanuit het hart.

Deze massage wordt aanbevolen voor mensen met stress, onrust, spanning, schouder- en rugklachten, slechte bloedsomloop, pijnklachten in het lichaam, slapeloosheid.

Een Hawaiiaanse Lomi Lomi Hot Stone massage nodigt uit om vastzittende energie, gedachten en emoties los te laten. De aardende werking van de stenen helpen bij het (opnieuw) verbinden met je diepste kern van zijn.

Leer deze mooie aanvulling bij Zonnevlecht Opleidingen. Klik HIER voor meer informatie over de cursus.

Lomi Lomi Hot Stone massage Zonnevlecht Opleidingen

Pauline Trum, 18-10-2018