Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

3 daagse masterclass Betekenis van ziek zijn (geaccrediteerd)

Signalen van ons lichaam en de betekenis van ziek zijn.

Ons lichaam is een rijke bron aan informatie. Gevoelens zijn ons goed bekend, zowel de positieve als de negatieve. We leven er elke dag mee, en gaan er alle kanten mee op. Maar wat zeggen lichamelijke en psychische ziekten en kwalen? Zijn dat misschien uitingen van stress in ons lichaam, stress die voortkomt uit hoe we leven, denken en voelen? Moeten we de oorzaak misschien zoeken in trauma’s  – recent of lang geleden? – en hoe we hier mee omgingen?  Kortom: zouden we eens meer moeten kijken naar ziekten vanuit een holistisch oogpunt, waarin de samenhang tussen lichaam, ziel en geest samen bekeken wordt?

In deze training gaan we op zoek naar de betekenis van ziek zijn.

We hebben als mens allemaal een diep aangeboren verlangen om goed te zorgen voor ons lichaam, het te helpen oplossen wat er is. Dat is een soort oer-instinct. Ons lichaam kan mopperen, klagen zelfs schreeuwen, en als we niet luisteren, laat ons lichaam het voelen. Denk maar eens terug aan die keren dat je ziek werd op je eerste vakantie-dag, aan een plotselinge rugpijn, migraine-aanval, etc. Ons lichaam kan zo een belangrijke aanwijzer zijn: het geeft aan wanneer we over onze grens gaan, wanneer we van ons Pad afwijken, wanneer we te weinig rust nemen of juist meer zouden moeten bewegen.

Ons lichaam is een waar geschenk; het is een vriend, een trouwe metgezel, een leraar, een motor voor innerlijk groei. Ons lichaam is het kanaal voor onze ziel en ons hart. Ons lichaam kan voor ons de poort openen naar de innerlijke master, de innerlijke healer en de innerlijke teacher en ons zo het pad van Ware Belichaming brengen. Áls we beginnen te luisteren naar de signalen die het geeft. 

De samenhang tussen lichaam, ziel en geest wordt tastbaarder onder onze handen. Hoe waardevol is dat? 

Alle ziekte is een teken van heimwee, een signaal dat er een plek is (in ons lichaam of ons leven) die niet als thuis voelt, die we niet belichamen, waar geen aandacht is, een lege plek als het ware. Dat betekent ook dat alle heling eigenlijk thuiskomen is. En de weg of de dans met anderen delen, het samen met anderen be-leven, brengt ons dichter bij thuis.   

Wist je bijvoorbeeld dat terugdenken aan traumatische of nare ervaringen uit je jeugd net zoveel stress in je lichaam geeft als toen het werkelijk gebeurde?

Daarom is het als behandelaar goed om naar deze samenhangen 
kijken, samen met je cliënt.  

Elke ziekte kent namelijk méér dan alleen fysieke componenten:

Componenten bij ziekte
Fysieke componenten
Genetische componenten
Epi-genetische componenten (w.o. leefstijl)
Emotionele componenten
Mentale componenten
Spirituele componenten
Energetische componenten
(Voor-)ouder-componenten

Cursus inhoud

Dag 1

Definities van ziekte en gezondheid
Oorzaken en componenten van ziekte
Het verloop van ziekte volgens Reckeweg
Epigenetica en leefstijl
Het gevaar van stress

Praktijkoefeningen dag 1

Ontspanningsoefening
Reckeweg-oefening
Ademhalingoefening
Hartcoherentie
Jouw stresssignalen
Lichamelijke ontspanning

Dag 2

3 breinen (hoofd, hart, buik)
Trauma en het lichaam
5 biologische natuurwetten
Emotionele en mentale componenten bij ziek-zijn
Emotiemanagement

Praktijkoefeningen dag 2

Ontspanning via de spieren
3-breinen oefening,
Oormassage
check-in
Release & Qigong-oefeningen

Dag 3

Spirituele
Sociale, energetische
Vooroudercomponenten bij ziek-zijn
Wat kunnen we zelf doen?
Natuurlijke wegen naar gezondheid
Oefeningen die je in de praktijk kunt doen
De boeiende taal van het lichaam
De emotionele betekenis van specifieke ziektes/aandoeningen

Praktijkoefeningen dag 3

Ademhalingsoefening
Lichaam lezen
Sedona-methode
Jin Shin Juytsu voor handen en balans
Je eigenplek
Yoga nidra
EFT

Het doel van deze training is: meer en meer leren denken en te kijken vanuit holistisch perspectief naar ziektes en aandoeningen. Naast theorie gaan we ook aan de slag met lichaamsgerichtte meditaties en oefeningen. Deze kun je inzetten voor jezelf en voor je cliënten, op weg naar heling, balans en innerlijke kracht.
Na deze cursus kan je een geweldige bron van kennis aanboren tijdens jouw behandelingen.

Recensie
Wat een mooie training/cursus, die gegeven wordt door Petra Kaemingk-de Lange bij Zonnevlecht Opleidingen te Vlijmen.
Een docent die bewogen is, met beide benen op de grond staat en gedreven in haar vak. Een docent die levendig en met praktijk ervaringen les geeft hoe mooi is dat.
De cursus is super en heeft mij inzichten gegeven in de betekenis van ziek zijn. O.a. Het tijdelijk onderdrukken van emotie kan een moment zijn van overleven, maar eens moet je “de rekening betalen”. M.a.w. emoties moet je verwerken en je moet er doorheen om weer verder te kunnen. Een mooie gezegde hierover is: “zonder wrijving, geen glans”. Als trauma’s en negatieve emoties niet worden verwerkt, worden ze fysiek opgeslagen als een cel in het geheugen, en voorkomen ze hierdoor dat deze cellen deel uitmaken van de constante chemische communicatie die plaats vindt in het lichaam. De herinneringen sluiten deze cellen niet alleen af, maar kunnen leiden tot emotioneel en fysieke aandoeningen, jaren nadat de gebeurtenis plaatsvond. M.a.w. een trauma of negatieve emotie kan “inslaan” in een hersencel, deze hersencel deelt dan niet meer mee aan het functioneren en is geblokt. Waardoor een ziekte kan inslaan op een deel van het lichaam of het disfunctioneren van een orgaan. Maar door een trauma of negatieve emotie te omarmen en toe te laten dat het er mag zijn, en vooral te erkennen kun je weer een opening creëren in zo’n cel. Kortom een training/cursus met veel theorie, stof om over na te denken, maar waarin ook veel aan bewegingstherapie wordt gedaan. Deze training/cursus is zeker een aanwinst voor in de praktijk.
Masterclass cursus Betekenis van ziek zijn Zonnevlecht Opleidingen

 

Voor wie is deze cursus

(Massage)therapeut
Hypnotherapeut
Therapeut
Coach
NLP coach

Studiekosten

Inschrijfkosten € 25,00 (vrij van btw).
Cursuskosten € 370,00 (vrij van btw).

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door onderstaande beroepsvereniging(en):

VIV
VVET
FAGT
NVST
BATC

De cursus de betekenis van ziek is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K10497
EC 1
Studiebelasting 40 uur

KTNO Zonnevlecht Opleidingen accreditatie

Docent

Petra Kaemingk is HBO-opgeleid Manueel Praktizijn (shiatsu, massagetherapie, reflexologie) en ontspanningsconsulent. Ze volgde diverse opleidingen om haar kennis te vergroten in dit mooie vak. Daarnaast volgt ze jaarlijks diverse cursussen op het gebied van natuurgeneeskunde, lichaamsgericht werk, energie, meditatie en beweging. Vrouwengezondheid en hoogsensitiviteit (HSP) hebben daarbij haar bijzondere aandacht.

Petra ziet Lichaam, Hoofd, Hart en Ziel als één geheel en vindt het belangrijk om deze gebieden met elkaar te verbinden. Ze besteedt voortdurend aandacht aan haar eigen innerlijke ontwikkeling, emotionele stabiliteit, kennis, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

Petra verzorgt bij Zonnevlecht Opleidingen verschillende cursussen en masterclasses.

Petra Kaemingk Zonnevlecht Opleidingen

Kosten 3 daagse cursus Betekenis van ziek zijn

Inclusief uitgebreid lesmateriaal (190 pagina's) en certificaat.

Reserveringskosten:

€ 25,00

Cursuskosten:

€ 370,00


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata