Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Omschrijving

2 daagse masterclass EFT (Emotional Freedom Technique) / Tapping Therapie (geaccrediteerd)

EFT (Emotional Freedom Technique) is een methode waarmee je emotionele bagage kunt loslaten en lichamelijke klachten kunt verminderen. 

Resultaat: je zit lekkerder in je vel, en zelfs wanneer je een dipje hebt... dan heb je EFT als tool om daar zelf snel iets mee te doen. 
EFT kan je in korte tijd leren, en daarmee heb je de sleutel in handen om je dagelijkse leven, en die van anderen, een stuk aangenamer te maken.

Met EFT kun je emotionele bagage loslaten in plaats van ermee te moeten leren leven.

EFT kan toegepast worden bij:

  • Angsten en fobieën zoals bloosangst, spreekangst, vliegangst, autorij-angst, hoogtevrees, pleinvrees, claustrofobie, spinnenangst, faalangst etc.
  • Stressklachten en stress-gerelateerde klachten zoals hartkloppingen, uitstelgedrag, burn-out, overspannenheid, perfectionisme. 
  • Heftige emoties n.a.v. heftige voorvallen en trauma’s, zoals boosheid, frustratie, verdriet, paniekaanvallen, hyperventilatie, machteloosheid, depressie, slachtoffergevoel, schaamte.
  • Rouwverwerking.
  • Gevoel van machteloosheid.

De methode zelf bestaat uit het kloppen op een aantal punten op je gezicht en romp, terwijl je een aantal zinnetjes herhaalt die te maken hebben met je klacht. Het is nodig om deze zinnen te herhalen, omdat deze je helpen je aandacht vast te houden bij de emotie die je los wilt laten. Stel dat je wilt kloppen op je angst voor honden, maar je denkt aan dat heerlijke kopje koffie dat je net gedronken hebt... dan is je aandacht niet bij de negatieve emotie (de angst) en kun je er dus ook niet mee werken.

Cursus inhoud

Deze cursus EFT is bedoeld voor (massage) therapeuten, coaches, hypnotherapeuten, NLP coaches, die de EFT technieken beroepsmatig willen toepassen in hun praktijk. 

Hierdoor ligt de nadruk in deze cursus op de wijze van het behandelen van klachten en problemen, en EFT technieken die de (therapeutische) vaardigheden vergroten om de EFT behandeling zo effectief mogelijk te maken.

EFT is een behandelingsvorm welke direct invloed heeft op het lichaamsgevoel. Door te veel te praten en te theoretiseren kan de effectiviteit van EFT worden vermindert of beperkt. 
Deze werkwijze zal voor sommige massage therapeuten (i.o.) een omschakeling zijn. Laat het lichaam ervaren, door als therapeut stil te zijn.

EFT kan goed gecombineerd worden met andere therapie vormen en massage behandelingen. 

EFT kan ook goed toegepast worden op jezelf. Door het toepassen van EFT op jezelf zal je sneller resultaat en veranderingen ervaren ten aanzien van je probleem. Toch is het zinvol om ook een therapeut te raadplegen, dit om blinde vlekken te voorkomen als je jezelf behandelt. 

Indien op de juiste manier toegepast kan EFT in ongeveer 90% van de behandelingen verlichting of een positieve verandering teweeg brengen.

EFT is een waardevolle aanvullende behandelwijze.

Tijdens de cursus EFT ontvangt u een EFT protocollen werkboek met meer dan 12 EFT protocollen, waaronder een EFT Tapping protocol bij:

Schuld en schaamte
Examenvrees
Liefsesbang
Verkeersangst
Stoppen met roken
Rouw en verlies
Ho'oponopono
Avondreiniging

 

Cursus Masterclass EFT Zonnevlecht Opleidingen

Voor wie is deze cursus

(Massage)therapeut
Hypnotherapeut
Therapeut
Coach
NLP coach

Studiekosten

Inschrijfkosten € 25,00 (vrij van btw).
Cursuskosten € 225,00 (vrij van btw).

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur.

Accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door onderstaande beroepsvereniging(en):

BATC
CAT complementair
VVET
FAGT
NVST

De basiscursus EFT is geaccrediteerd door KTNO.
Registratienummer KTNO K10541
EC 1
Studiebelasting 24 uur

Docent

Petra Kaemingk is HBO-opgeleid Manueel Praktizijn (shiatsu, massagetherapie, reflexologie) en ontspanningsconsulent. Ze volgde diverse opleidingen om haar kennis te vergroten in dit mooie vak. Daarnaast volgt ze jaarlijks diverse cursussen op het gebied van natuurgeneeskunde, lichaamsgericht werk, energie, meditatie en beweging. Vrouwengezondheid en hoogsensitiviteit (HSP) hebben daarbij haar bijzondere aandacht.

Petra ziet Lichaam, Hoofd, Hart en Ziel als één geheel en vindt het belangrijk om deze gebieden met elkaar te verbinden. Ze besteedt voortdurend aandacht aan haar eigen innerlijke ontwikkeling, emotionele stabiliteit, kennis, zelfvertrouwen en innerlijke rust.

Petra verzorgt bij Zonnevlecht Opleidingen verschillende cursussen en masterclasses.

Petra Kaemingk Zonnevlecht Opleidingen

 

 

Kosten 2 daagse cursus EFT - Tapping Therapie

Inclusief uitgebreid lesmateriaal en certificaat.

Reserveringskosten:

€ 25,00

Cursuskosten:

€ 225,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)


Staffelkorting

Als u meerdere modules / cursussen in 1 keer betaalt kunt u gebruik maken van onze staffelkorting. Klik hier voor meer informatie.

Cursusdata

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

  • donderdag 08 oktober 2020
  • vrijdag 09 oktober 2020
Op deze datum zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.
Kies een ander datum of schrijf je in op de reservelijst.

Aanmelden?

Vul het inschrijfformulier zo volledig mogelijk voor ons in.
Na ontvangst zenden wij zo snel mogelijk de bevestigingsbrief
en factuur per e-mail toe.

Wij wensen u een leerzame cursus toe bij Zonnevlecht Opleidingen.

Cursusdagen

Cursustijden van 10.00 tot 16.00

Datums:

  • vrijdag 09 april 2021
  • zaterdag 10 april 2021