Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29
Leerdoelen

Tijdens de opleiding worden 2 intervisiedagen aangeboden en een proefexamen. Daar waar nodig worden studenten uitgenodigd voor een extra coachingsgesprek om de voortgang van de opleiding te bespreken, met een van de studiebegeleiders. De hele opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Scoort de student voor alle onderdelen een voldoende dan ontvangt de student het diploma Zwangerschapstherapeut van Zonnevlecht Opleidingen.

Na het behalen van het diploma beschikt de kandidaat over de volgende kwaliteiten:
Beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om op een deskundige wijze zwangeren en jonge moeders te begeleiden in de praktijk.
Beschikt over de kennis van oorzaak en gevolg, en deelt kennis over problemen rondom de zwangerschap.
Beschikt de kwaliteiten en de kennis om een brug te kunnen slaan tussen de reguliere – en de alternatieve hulpverlening.
Beschikt over de kennis om op een verantwoorde wijze technieken en kennis over te dragen met betrekking tot coaching en begeleiding binnen jouw vakgebied.
Beschikt over de kwaliteiten om op een zelfstandige wijze een Zwangerschapspraktijk te starten.
Als Zwangerschapstherapeut staat het belang van de moeder en het (ongeboren) kind voorop, u voelt haarscherp wat uw bijdragen kan zijn bij het welzijn van ouders en het (ongeboren) kind.

Een zwangerschapstherapeut helpt in de voorbereiding op de bevalling en de komst van de baby. Ook is zij er voor de persoonlijke zorg tijdens en na de bevalling. Een zwangerschapstherapeut is geen vervanging van de verloskundige of medische zorg instellingen voor, tijdens en na de bevalling. Als zwangerschapstherapeut werk je samen met deze instellingen en (eventueel) aanwezige Doula.ding kindermassage therapeut zonnevlecht opleidingen vlijmen