Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29
Definitie van therapie en coaching

Na het behalen van het diploma beschikt de kandidaat over de volgende kwaliteiten:

Beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om op een deskundige wijze cliënten te begeleiden in de praktijk.Beschikt de kwaliteiten en de kennis om een brug te kunnen slaan tussen de reguliere – en de alternatieve hulpverlening.

Beschikt over de kennis om op een verantwoorde wijze technieken en kennis over te dragen met betrekking tot coaching en begeleiding binnen jouw vakgebied.

Beschikt over de kwaliteiten om op een zelfstandige wijze een Hypnose praktijk te starten.Definitie van therapie en coaching.

Coaching en therapie is een gestructureerd, doelgericht en toekomstgericht proces waarbij de therapeut op interactieve wijze, door waarnemen, vragen, luisteren naar dat wat niet gezegd wordt, confronteren en spiegelen, aanzet tot het vergroten van de effectiviteit en groei van de ander. Waarbij de gecoachte cliënt zelf verantwoordelijkheid draagt voor de ontwikkeling van in potentie aanwezige competenties.

Dit proces volstrekt zich door het opsporen en wegnemen van weerstand en door het bewust worden van al aanwezig kennis, vaardigheden en talenten.

Dit doet de therapeut door:
Bewustwording en persoonlijke groei.
Reflectie.
Zelfvertrouwen vergroten.
Eigen mogelijkheden exploreren, ontwikkelen en toepassen.

Therapeut en cliënt zijn beiden verantwoordelijk voor de therapie en coaching en kiezen er vrijwillig voor.

Bron: Zonnevlecht Opleidingen

Definitie van coaching zonnevlecht Opleidingen Pauline Trum