Sluiten× Tel: 073 - 511 12 29

Inhoud opleiding Trauma Coach

21 lesdagen van 10.00 tot ca. 16.30 uur

De opleiding is opgebouwd uit 3 blokken.

Blok 1 – Trauma Zelf
Blok 2 – Overleving Zelf
Blok 3 – Gezonde zelf

De opleiding wordt afgesloten met een examen (theorie en praktijk).
Bij het positief afronden van het examen, een voldoende voor de huiswerkopdrachten en een aanwezigheid van 90% ontvang je het diploma Trauma Coach van Zonnevlecht Opleidingen.

Blok 1 – Traumazelf 

Wat is trauma
Hoe herken je trauma
Hoe ontstaat trauma
Trauma en het brein
Trauma in het lichaam – je lijf weet wat jij vergeet
Zijn er verschillende soorten trauma
Reacties op trauma
Gevolgen van trauma
Trauma en zelfbeeld
Trauma en persoonlijkheidsstoornissen
Introductie in de polyvagaal therapie
Karakterstructuren – herken jij jezelf?
Contra indicaties en rode vlaggen
Trauma oefeningen en interventies

Blok 2 – Overlevingszelf 

Coping mechanismen
Trauma en emoties
Weerstand
Overdacht en tegenoverdracht
Hoe luister je naar jezelf
Welke vragensteller ben jij?
Stress reacties
Lichaamsgericht coachen
Tafelopstellingen met vragen over emoties
Karakterstructuren en overlevingsstrategieën
Trauma oefeningen en interventies
Blauwdruk van het brein

Blok 3 – Gezonde zelf

Karakterstructuren en coachen
Coachen met focussen en transformatie
Innerlijk kind werk
Tafelopstellingen met vragen gericht op trauma
Collectief trauma
Trauma oefeningen en interventies

Verplichte boekenlijst opleiding:
Traumasporen van Bessel van der Kolk
Schatkist van de therapeut
De tijger ontwaakt van Peter Levine
De stem van je lichaam van Peter Levine

Online community
Alle studenten kunnen gebruik maken van de online leeromgeving van Zonnevlecht Opleidingen. In deze leeromgeving wordt het lesmateriaal en overige informatie met de studenten gedeeld. Voorafgaand aan de opleiding ontvang je een uitnodiging voor het invullen van een karaktertest, deze wordt GRATIS aangeboden door Zonnevlecht Opleidingen t.w.v. 65,00 euro.

Lesdagen

21 lesdagen - laatste lesdag examen (theorie en praktijk)

Studiebelasting gemiddeld 8 uur per week.

Lestijden van 10.00 tot 16.00 uur (uitloop mogelijk tot 16.30 uur)

Inschrijfkosten € 95,00 (vrij van btw).
Studiekosten € 3.395,00 (vrij van btw, inclusief examenkosten).

Het lesgeld van de opleiding kan in 8 termijnen van € 425,00. worden voldaan (graag aangeven bij uw aanmelding). 

Na de opleiding 

Met een gevoelige en geleidelijke aanpak begeleiden trauma coaches de cliënten op het goede pad. Ze coachen de cliënten om het verleden te boven te komen met coaching strategieën en een zorgzame stijl en aanpak.

Huiswerk

Boekverslag van het boek Liefde in wonderland - hét therapeutische boek over overdracht en tegenoverdracht.
3 sessie verslagen.
3 reflectieverslagen.
Aanvullende huiswerkopdrachten.
Portfolio van de totale opleiding met daarin alle huiswerkopdrachten.

Aantal studenten opleiding

Maximaal 15

Trainers

Pauline Trum Founder Zonnevlecht Opleidingen

Pauline Trum. 20 jaar geleden ben ik gestart met Zonnevlecht Opleidingen, opleider in de complementaire zorg. Na jaren als projectleider te hebben gewerkt bij grote organisaties, waaronder de Rabobank en Interpolis, begon ik, na het volgen van verschillende opleidingen, een nieuwe uitdaging, die van opleider, of kennisdeler zoals ik het noem. Daarnaast ben ik werkzaam in mijn praktijk als HBO-opgeleid Hypnotherapeut en Trauma coach. Mijn behandelingen zijn een combinatie van transformatie coaching, hypnotherapie, NLP, gedragstherapie, ademwerk, TRE en EMDR. Mijn allergrootste passie is kennis delen. Mensen enthousiast maken, de kwaliteiten bij iemand zien die ze zelf nog niet hadden ontdekt, mensen in hun kracht zetten, verlossen van belemmerende overtuigingen zodat ze gaan groeien en zichzelf verder kunnen ontwikkelen in dat waar zij weer blij van worden. Stimuleren en motiveren, inzichten geven, keuzes durven maken en in beweging laten komen. Dat is naast humor, veel lachen, inspirerende gesprekken mijn passie. Niet meelopen met de meute maar uniek mogen en durven zijn, in je bedrijf en je leven. Als je doet wat klopt dan voelt het goed. Dan ben je blij, dan voel je vrijheid. Dat gun ik jou, en mij en iedereen.

Heb je aanvullende vragen over de opleiding stuur mij dan een bericht, mijn mailadres is pauline@zonnevlechtopleidingen.nl, tot ziens bij Zonnevlecht.

Zonnevlecht Opleidingen opleiding Trauma Coach

Angelique van Ravensteijn. Na mijn hbo-facilitair management opleiding ben ik in een groot ziekenhuis gaan werken. Tijdens deze werkperiode trok vooral de menselijke kant van de HR mij het meest aan. Hoe gaan medewerkers met elkaar om en hoe kan je het beste uit het team halen door de juiste mensen op een afdeling bij elkaar te brengen. Mijn interesse om vanuit beweging meer te bereiken en wat dit doet met je ‘mind set’ is 24 jaar geleden na een heftig auto-ongeluk ontstaan. Ik heb mij toen voorgenomen om in beweging te komen en blijven, om zo letterlijk uit de rolstoel te blijven. In de revalidatie periode die volgde heb ik veel psychologie, meditatie, energie verhogende cursussen en opleidingen gevolgd om vervolgens de opleiding mindfulness life coach (deepak chopra) en trainer master H-NLP af te ronden. Vooral H-NLP, waar de hersenen centraal staan, heeft er voor mij voor gezorgd dat ik anders naar het menselijk lichaam ben gaan kijken. Vanuit die blik heb ik mijn HBO medische basiskennis en psychosomatisch opleiding gevolgd. Hierdoor leerde ik begrijpen dat psychologische problemen zelfs lichamelijke blokkades veroorzaakt bij mensen en dan vertonen ze ander soort gedrag. Vanuit de Karakterfaculteit geeft Angelique trainingen aan professionals en ondernemers.

Opleiding Trauma Coach Zonnevlecht Opleidingen

Mireille Claessens. Als fysiotherapeut weet ik hoe nauw verbonden lichaam en geest zijn. Een verstoring op 1 van de 2 gebieden geeft altijd problemen op beide vlakken. Fitheid in geest en lichaam geeft een enorme energie om iets te bereiken en te ontdekken. We weten uit de wetenschap dat bewegen stofjes vrijmaakt in het lichaam waardoor je je beter gaat voelen. Ook is bewegen gedrag, en karakter is gedrag, en gedrag is te sturen/aanpassen aan de situatie, middels coaching en training. Dit alles ten grondslag aan: groei. Omdat Angelique en ik deze overtuiging hadden, hebben we dit in de praktijk gebracht en daarmee mochten we ervaren wat de effecten zijn van deze manier van omgaan met mensen. Vanuit ons visie hebben Angelique ik de Karakterfaculteit opgericht.