The big reveal!

IK HOUD ERVAN, lesdagen bij Zonnevlecht Opleidingen met diepgang, kennisoverdracht, a-ha momenten, soms een o-jee moment 😃 Heerlijk reflecteren en leren. Vandaag en gisteren waren het weer zulke dagen 🧡

Lesdagen van de opleiding trauma coach. De studenten kregen de uitslag van hun karakter test die ze aan het begin van de opleiding hebben gemaakt. The reveal 😅 

De vorige lesdagen en de tijd er tussenin kreeg ik regelmatig de opmerking “ik denk dat ik deze karakterstijl ben”. Fantastisch zei ik dan, blijf nieuwsgierig. Vandaag eindelijk duidelijkheid.

Je hebt 7 karakterstijlen (analyticus, sociale, redder, loyalist, aan de top, leider, regelaar) Ieder mens heeft 1 hoofdkarakter dat is het karakter waar je in stress-situaties op terug valt. Naast je hoofdkarakter heb je zijvleugels van karakterstijlen die je kunt inzetten zodat ze je verder helpen. Want karakter is niet wie je bent maar wat je doet!

Maar wat is nu het belang van het weten wat jouw karakterstijl is, en die van de ander?

Voor jezelf is het interessant om te ontdekken wat je doet en waar dit uit voorkomt, welke karakterstijl wordt er aangesproken. Maar ook welke karakterstijl zet je in bij een bepaalde situatie. 

Zo heeft iedere karakterstijl ook een valkuil, misschien zelfs wel schaduwkant, en wanneer ‘trap’ je daarin? Wat is jouw valkuil, blinde vlek, schaduwkant. Hoe ga je die ontdekken, en vooral hoe ga je dat deel in het licht zetten? 

Als je jezelf kent, ken je de ander.

En dat is dan ook precies waar we naartoe gaan in de opleiding. Want door eerst jezelf te ontdekken, (beter) te leren kennen, je valkuilen, blinde vlekken, schaduwkanten, of hoe je het ook wilt noemen te ontdekken, en te helen, is het pas mogelijk om de ander te helpen. Want ja, als je je eigen pijn blijft leven, met 1 been in het verleden blijft staan, hoe kan je er an als trauma coach volledig voor de ander zijn.

Dat is dan ook waar de trauma coaches in opleiding zich de komende tijd in gaan verdiepen.

Hoe? 

Daar zichzelf goed te observeren met nieuwsgierigheid.

Door zich naar binnen te richten en te voelen wat er intern verteld wordt.

Door patronen te gaan herkennen.

Door zichzelf in de spiegel aan te gaan kijken.

Moeten ze dat dan helemaal alleen doen?

Het is een multidisciplinaire groep met studenten die elkaar kunnen  steunen, ondersteunen en helpen, en als het te zwaar is dan is het heel belangrijk om dat te zien en professionele hulp te vragen. Zodat je verder kan groeien tot die Trauma coach die er volledig kan zijn voor de ander.

Een mooie reis naar zichzelf dat is wat er mogelijk is voor deze studenten, als ze het willen.

En als ze het niet willen of nog niet kunnen dan is dat ook helemaal goed.

Maar mooi gaat het worden, dat is een ding wat zeker is.

Wil je meer lezen over de opleiding Trauma Coach?

Klik dan HIER voor alle inforamtie over de opleiding Trauma coach.

Heb je er vragen over?
Stuur me een email ik beantwoord je vragen heel graag.

Pauline Trum
Zonnevlecht Opleidingen